Selvbetjening og tidsbestilling

Nye måder at tænke service

I løbet af 2014 har vi sat flere initiativer i søen, der handler om at tænke service på en ny måde. Medarbejdere bliver uddannet i at finde smartere og innovative løsninger, vi styrker sundheden sammen med borgerne, finder nye måder at udvikle kulturlivet i Silkeborg Kommune og meget mere. Her kan du læse mere om de enkelte projekter.

Projekt Nærmiljø styrker sundhed og trivsel

Der er valgt fitness-redskaber, som kan bruges af både store børn og voksne

Projekt Nærmiljø i Bryrup blev i 2014 nomineret til Danskernes Idrætspris, der går til et initiativ, der i særlig høj grad har gavnet den lokale foreningsidræt. Projektet har til formål at øge trivsel, øge lighed i sundhed og skabe øget beskæftigelse samt beskæftigelses- og uddannelsesparathed i området. 

Læs mere om Projekt Nærmiljø på projektets hjemmeside 

Sports- og fritidspark Arendal i finalen om Danskernes Idrætspris

Læs nyhed på mja.dk

Efteruddannelse af medarbejdere

Nyt motionstilbud giver borgere med kræft livsglæden tilbage

Lev godt med din sygdom logo

Et nyt motionstilbud til borgere med kræft satte i 2014 fokus på samvær med andre i samme situation, som kan være med til at give mere energi og livsglæde i hverdagen.

Læs mere om KRÆFT'er til motion 

Kedelhuset bliver nyt spillested i Silkeborg

Kedelhuset set fra luften

I 2014 besluttede Silkeborg Byråd at købe Kedelhuset på Papirfabrikken ud af konkursboet efter Performers House, så Kedelhuset fremover kan blive kommunens nye livescene til koncerter, teater og konferencer.

Kedelhuset forvandles til Silkeborgs nye livescene

Seniorer får gratis hjælp til at mestre egen sundhed

Cafe for kraeftramte

14 gratis workshops og foredrag hjalp i 2014 ældre medborgere til et aktivt og sundt seniorliv.

Vi har fx holdt workshops og foredrag om et aktivt seniorliv, hvordan man undgår at blive ensom og om kærlighed og intimitet i den tredje alder.

Se alle tilbud til seniorer i Silkeborg Kommune

Derudover er der etableret et borgernetværk mod ensomhed. Her opsøger og identificerer forebyggende medarbejdere ældre, der er ufrivilligt ensomme. Samtidig udvikler vi nye og eksisterende tilbud i pensionist- og venneforeninger, så der bliver en større forståelse for ensomme ældre. 

beSTEM-kampagne nomineret til innovationspris

Idræt uden grænser

Fra første gang Idræt uden grænser mødtes 13. september 2014

Det nye tilbud "Idræt uden grænser" for borgere, der er nye i Silkeborg eller Danmark, er netop gået i gang. Målet er at motivere og inspirere til fysisk aktivitet på kryds og tværs af landegrænser, så alle får gode muligheder for et mere sundt og aktivt liv.

Vi dyrker idræt uden grænser