Selvbetjening og tidsbestilling

2015 var året, hvor vi kom godt i gang med mange nye byggeprojekter - fx Campus Bindslev Plads, et nyt Silkeborg Stadion og Torvet. Projekter som vil blive indviet i de kommende år.

Den 26. januar besluttede Byrådet at investere i en parkeringskælder under Torvet, som jeg tror på er en investering i Silkeborgs fremtid - blandt andet for at få bilerne væk fra attraktive områder, som kan benyttes til tiltag, der kommer borgerne til gode. Oven på kælderen er vi sammen med borgerne i gang med at skabe et helt nyt torv. Hele projektet bliver færdigt i 2017.

Campus Bindslevs Plads er også en investering – en investering i vores unge og uddannelser og skabt i samarbejde mellem institutionerne på pladsen og Silkeborg Kommune. Byggeriet af Campus Bindslevs Plads startede i maj, og jeg glæder mig til at se det færdige resultat i sommeren 2017.

I november tog vi første spadestik til Silkeborgs nye, moderne stadion, JYSK Park, med plads til 10.000 tilskuere. Vores nye stadion er resultatet af et godt samarbejde mellem kommunen, SIF og byens erhvervsliv. JYSK Park forventes at være klar til første spark i foråret 2017.

Året gav også plads til byggeri i lidt mindre skala. I sommer blev skaterbanen Sdr. Streetzone indviet. Sdr. Streetzone er et godt eksempel på, hvordan vi samskaber. Dialogen med skaterne, beboerne og butiksejerne har været meget konstruktiv, og resultatet er blevet rigtig godt. Skaterbanen er midlertidig, og den bliver politisk evalueret i oktober 2016.

Erhverv og samarbejde
Det var også året, hvor Silkeborg Kommune gik 70 pladser frem i erhvervsmålingen fra erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark. Det betyder, at Silkeborg Kommune nu ligger på en 10. plads blandt landets kommuner. Den store fremgang viser, at vores forskellige indsatser for at blive mere erhvervsvenlig har virket. Derudover er Silkeborg Kommunes antal af gazellevirksomheder, kåret af Børsen, steget med hele 25 pct.

I 2015 tog Silkeborg og Viborg kommuner hul på et samarbejde om it og beredskab. Vi har sammenlagt vores beredskab med Viborg Kommunes beredskab, og herudover samarbejder vi nu på it-området. Der i første omgang tale om et forretningsstrategisk samarbejde om it og digitalisering.

Indflydelse
I det forgangne år fik kommunen et Ungebyråd med 31 medlemmer i alderen 13-17 år. Ungebyrådet har holdt deres første møder, og jeg glæder mig over, at vi har så mange engagerede og idérige unge mennesker i Silkeborg. Jeg er sikker på, at vi får stor glæde af samarbejdet.

Det var ikke kun kommunens unge, der skulle til stemmeurnerne i 2015. I 2015 var der både folketingsvalg og en folkeafstemning om at ændre det danske EU-retsforbehold. Forud for begge valg førte Silkeborg Kommune kampagnen beSTEM, hvis formål er at få en højere valgdeltagelse. Kampagnen var en succes, idet Silkeborgs valgdeltagelse endte med at ligge over landsgennemsnittet.

Rigtig god fornøjelse med årsberetningen 2015 - og god læselyst.

Steen Vindum
Borgmester