Selvbetjening og tidsbestilling

Sundhed og Trivsel

I Silkeborg Kommune skal alle borgere have mulighed for at leve et sundt og godt liv. Derfor tilbyder vi en lang række aktiviteter for krop og sjæl og for store og små. Læs her om tiltag, som vi satte i gang i 2015

Søsportsinteresserede har fået klubhus ved Silkeborg Langsø

24. juni 2015 blev Søsportens Hus indviet, og det har givet Silkeborgs søsportsforeninger og søsportsinteresserede endnu bedre rammer og træningsvilkår.

Læs mere om Søsportens Hus

Demente får sanserum på Karolinelundcenteret

Torsdag 3. september indviedes et såkaldt snoezelrum på Karolinelundscenterets midlertidige pladser. Et snoezelrum er et lokale fyldt med sanseindtryk, som alt efter behov kan stimulere eller berolige borgere med demens.

Læs mere om Snoezelrummet

Naturkræfter er et tilbud til mænd med kræft

Naturkræfter er et frilufts- og træningstilbud til mænd, der har eller har haft kræft. Træningen foregår udendørs i skovene omkring Silkeborg.

Læs mere om Naturkræfter

Mandeløb er et tiltag, der skal få inaktive mænd i løbeskoene

Børn med lidt for mange kilo hjælpes på overvægtsklinik

Silkeborg Kommune har etableret en overvægtsklinik for børn og unge, som slås med for mange kilo på kroppen. Den drives efter den såkaldte Holbæk-metode, som har været vist på TV.

Læs mere om overvægtsklinikken

 

Lungekor gavner borgere med lungsygdom

Forskning viser, at når man synger, træner man lungerne. Borgere med lungesygdomme har derfor stor gavn af at deltage i Silkeborg Kommunes lungekor.

Læs mere om lungekoret

Trivselsgrupper hjælper børn med at takle sorg og krise

300 børn og unge har allerede fået hjælp til at tackle forældrenes skilsmisse, sorg eller problemer med selvværdet. I 2015 blev det besluttet at oprette trivselsgrupper på flere skoler i Silkeborg Kommune.

Læs mere om trivselsgrupperne

Daginstitutioner med i nationalt it-forskningsprojekt

Digitale redskaber understøtter effektivt det legende element i læring og lægger op til nye måder at indgå i fællesskaber på. Det konkluderes i en ny rapport, der viser resultaterne fra et nationalt forskningsprojekt, som daginstitutionen Midtbyen i Silkeborg har været en del af.

Læs mere om det digitale forskningsprojekt