Selvbetjening og tidsbestilling

Grafik af tre personer, der løber

Silkeborg fik i 2019 en bikepark i international kaliber. Her har mountainbikeentusiaster fra nær og fjern fået god plads til at boltre sig på ruter med forskellige sværhedsgrader.

Læs mere om bikeparken.

I 2019 løb Kragelund-Frederiksdal med prisen som årets lokalområde. Det var fjerde gang Silkeborg Kommune uddelte en pris til årets lokalområde. Formålet med prisen er at sætte spot på de mange lokalområder, der er med til at gøre kommunen til et godt sted at bo, leve og opleve.

Læs mere om årets lokalområde.

Med motorvejens åbning i 2016 opstod et nyt og unikt byrum – betonoverdækningen over motorvejen mellem Alderslyst og Gødvad i Silkeborg. I juni 2019 indviede vi den nye skatepark, der har skabt et længe efterspurgt rum til skater-fællesskabet i Silkeborg Kommune.

Læs mere om skateparken.

Fakkeloptog, levende musik og samling af hele byen. Det var opskriften på indvielsen af Kjellerups nye park, Skovbakken, der samtidig var startskuddet til fejringen af byens 150 års jubilæum.

Læs mere på hjemmesiden.

I uge 38 holdt vi Rummelig Uge. Formålet var at synliggøre værdien af fleksibel arbejdskraft for virksomheder i Silkeborg Kommune. Vi kan alle ende i en situation, hvor kroppen siger fra over for den klassiske 37 timers arbejdsuge, men det betyder ikke, at kompetencerne eller lysten til at arbejde er væk.

Læs mere om Rummelig Uge.

Kræftramte mænd har i flere år kunnet benytte sig af tilbuddet Naturkræfter, der handler om at mødes i naturen og dyrke fællesskabet med ligesindede. I 2019 var det kræftramte kvinders tur, der med det nye tilbud Livskræfter nu også har fået mulighed for at dyrke fællesskabet, fordybelse og bevægelse i naturen.

Læs mere om Livskræfter.

Se også facebookopslag.

I efterårsferien inviterede Rosengårdscentret bedsteforældre til at tage deres børnebørn med til en hyggedag. Børnebørnene fik en skøn dag med tid til at bygge fuglekasser, lave smykker osv. – og bedsteforældrene nød lidt ekstra liv på aktivitetscentret.

Se opslag på facebook fra dagen.

Hvert år kårer vi virksomheder, der gør en særlig indsats for at skabe et mere rummeligt arbejdsmarked. I 2019 løb Special Minds med prisen som årets socialøkonomiske virksomhed (SØV). Special Minds fik prisen for at skabe en virksomhed, der udnytter de store ressourcer og kompetencer, mennesker inden for autismespektret rummer. Tikma A/S fik prisen som årets CSR-virksomhed, for i mange år at have gjort en stor indsats for at hjælpe mennesker i gang på arbejdsmarkedet.

Læs mere om prismodtagerne.

Du kan også læse mere om Silkeborg Kommunes arbejde med socialøkonomiske virksomheder: