Selvbetjening og tidsbestilling

Grafik af tre pile, der peger i tre retninger

Elever fra Fårvang Skole vandt pris som Danmarks bedste til at samarbejde i digitale skills, mens elever fra Funder-Kragelund Skole vandt it-prisen ved DM i Digitale Skills.

At blive ældre er for nogle forbundet med en større grad af utryghed. Politiets egne opgørelser viser bl.a., at ældre medborgere er i størst risiko for at blive narret af tricktyve. Derfor har vi i 2019 lavet et samarbejde mellem politi og aktivitetscentre, der klæder de ældre på til at undgå tyverier.

Læs mere.

Silkeborg Kommune har hjulpet en lang række unge med angst godt på vej mod et bedre liv med virtual reality. I 2019 vandt projektet Center for Offentlig Innovations Hverdagsinnovationspris.

Læs mere.

Helene Binderup fra Hvinningdalskolen er blandt landets bedste. I 2019 skrev hun et af årets bedste pædagogiske diplomprojekter. Projektet handlede om, hvordan man kan tilrettelægge matematik-undervisningen, så piger får større tiltro til egen evner inden for matematik.

Læs mere.

Læs også mere om selve projektet.

I Silkeborg Kommune vil vi have skoler, der understøtter børn og unges læringslyst og handlekraft. Det arbejder vi blandt andet med gennem kompetenceløft af skolernes professionelle læringsfællesskaber.

Se video om, hvad det betyder i praksis.

 

Plasmaskæring, svejsning, el-montage og slutmontage af spredebom til en sidekost - det er bare nogle af de arbejdsopgaver, som mere end 1.000 udskolingselever havde fingrene i en uge i 2019.

Se video fra elevernes besøg.

Undervisningsprojektet Fablab fik 22 mio. kr. fra A.P. Møller fond i 2019.

Læs nyheden på hjemmesiden.

I september 2019 sendte vi en flok lærere på virksomhedssafari, hvor de blev klogere på, hvordan vi i højere grad kan samarbejde med virksomheder. Målet er at skabe et tættere samarbejde mellem virksomhed og skole og på den måde give eleverne et bredere perspektiv, når de skal vælge uddannelse.

Se opslag på facebook.

Børn i Silkeborg Kommune skal ud af klasselokalet for at lære endnu mere og for at få deres nysgerrighed for kultur, natur, erhvervsliv og foreningsliv vækket. I 2019 har tilbuddet Ud & Lær udviklet endnu flere tilbud til skoleelever, der skaber nye muligheder for at suge viden til sig. Blandt andet et forløb om Darwin og Noah på Aqua, som du kan høre mere om i videoen.

Se videoen her.