Selvbetjening og tidsbestilling

En god hverdag

2016 har budt på mange forskellige tiltag, der skal sikre den bedst mulige hverdag for borgerne. Sammen med beboere, pårørende og andre interesserede er vi landet på en ny politik for det gode hverdagsliv på plejecentrene. Mangeårige kontanthjælpsmodtagere og nytilkomne flygtninge er med nye metoder hjulpet ud på arbejdsmarkedet og der er blevet endnu bedre muligheder for at nyde vores smukke natur. Læs mere om de tiltag, der i 2016 har bidraget til det gode hverdagsliv.

grafik

Projekt Vi Vil Mere bliver et permanent tilbud

Selv efter mange år på kontanthjælp lever drømmen om et liv med job og lønkonto. I Silkeborg hjælper et toårigt projekt med støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen 50 familier på kontanthjælp med at realisere drømme. Nu bliver tilbuddet permanent. 

Læs nyhed: Hjælp til at opfylde drømmen om et job

Renovering af Trækstien

Branchepakkeforløb får flere flygtninge i job

Overgang til biogasdrevne bybusser

Silkeborg er blandt de første kommuner i Danmark, hvor bybusserne kommer til at køre på biogas. Det har Silkeborg Kommunes Vej- og Trafikudvalg besluttet.

Læs nyheder: 

Det gode hverdagsliv og plejeboligplanen

Værdighedspolitikken: Sammen om det gode liv

Byrådet har i 2016 godkendt Værdighedspolitikken ”Sammen om det gode liv”, som skal sikre kvalitet og værdighed i Silkeborg Kommunes ældrepleje. Politikken beskriver kommunens overordnede værdier og prioriteringer for personlig hjælp, omsorg og pleje med særlig opmærksomhed på værdighed i forbindelse med livskvalitet, selvbestemmelse, ernæring, pleje og afslutning på livet.

Læs politikken

Ældre bliver sundere, når de får selskab under måltider

Når beboerne på plejecentret Sandgårdsparken Tusindfryd i Kjellerup sætter sig til middagsbordet, gør de det i selskab med en frivillig måltidsven fra lokalsamfundet. Det har betydet større trivsel og øget vægt hos de ældre.

Læs nyhed: Ældre bliver sundere, når de får selskab til maden

Mænd får særlige mødesteder

Mænds mødesteder” er i alt sin enkelthed et sted, hvor mænd kan mødes og laver diverse aktiviteter sammen. Mænd kan her være sammen om meningsfyldte projekter i selskab med andre mænd.

Læs mere om mænds mødesteder