Selvbetjening og tidsbestilling

Grafik
2017 har på mange måder understreget, at Silkeborg er en kommune, der får tingene til at ske.

Silkeborgmotorvejen har rykket verden tættere på, og vi udnytter motorvejens vækstpotentiale. Derfor var 2017 også et flot år for salg af erhvervsjord. 168.000 kvadratmeter solgt erhvervsjord er det blevet til - det svarer til over 23 fodboldbaner.

Vores centrale placering og gode erhvervsservice har også trukket nye virksomheder til; SCADA international, DEIF Wind Power, Danfoss Redan, Euroweels Danmark, Sports Group Denmark har vi blandt andet budt velkommen det forgangne år.

2017 har i den grad stået i demokratiets tegn. Vi har afviklet et kommunalvalg, valg til vores ungebyråd og seniorråd. Og med valgindsatsen beSTEM, målrettet unge under 30 år, har vi haft succes med at få de unge i stemmeboksen. Valgforskning viser nemlig, at det er vanedannende at stemme; når du først har stemt én gang, er der større sandsynlighed for at du stemmer igen. Og den udvikling vil vi gerne understøtte!

Også vores nærdemokrati står stærkt. Alle lokalområder har nu fået et lokalråd hvilket betyder, at vi har 28 lokalråd til at varetage de lokale interesser. Det vidner om en lokal opbakning, vi godt kan tillade os at være stolte af.

Det er lige netop den lokale opbakning, der også har gjort de 26 afholdte borgermøder om Kommuneplan 2017 til en bragende succes. Flere end 2.000 borgere har deltaget aktivt i debatten om vores kommunes fremtid, og vi har modtaget 500 høringssvar, som vi har brugt i udarbejdelsen af Kommuneplan 2017. Det er stærkt gået.

Den kommunale byggeaktivitet er stor, og Silkeborg by oplever den største byudvikling i byens historie. Det nye Torv står færdigt, og næste step i forskønnelsen af midtbyen er en renovering af gågadesystemet. Silkeborgs banebrydende uddannelses- og bymiljø omkring Bindslevs Plads står færdigt, hvor det splinternye og visionære CampusHus er et af svarene på, hvordan vi forbereder vores børn til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange jobs endnu ikke er opfundet.

2017 vil for altid være året, hvor kulturen gav os et væld af oplevelser. Aarhus var Europæisk kulturhovedstad 2017, og det nød hele regionen i den grad godt af. Events som børneåbningen af Kulturhovedstaden med Ønskeøen i centrum, Move for Life // By i Mørke, den spektakulære Waternymph, som blev opført under Silkeborg Ildfestregatta og udstillingen ’Munch+Jorn’, hvor du for første gang kunne opleve mødet mellem de to store malere i kulisserne på Museum Jorn, er blot nogle af de oplevelser, vi blev beriget af.

Vi er stolte over at blive udråbt til Danmarks Friluftskommune i 2017. Og vi er nu hele Danmarks Outdoorhovedstad med et væld af muligheder for oplevelser i det fri. Også åbningen af JYSK Park markerer en ny epoke for vores idræts- og sportshistorie. Det nye stadion styrker Søholt Idrætspark, der blandt andet rummer Silkeborg Atletikstadion, BSV elitehåndbolds hjemmebane Jysk Arena og Silkeborg Sports College.

Vi skal hele tiden stræbe efter at blive bedre og at gøre tingene på en smartere måde. Og der er mange gode eksempler på, hvordan det sker hver eneste dag. Vi er blandt andet blevet udnævnt til årets socialøkonomiske kommune, haft besøg af flere ministre for at fortælle om blandt andet velfærdsteknologi og vores stærke indsats på beskæftigelsesområdet, som regeringen synes er meget interessant.

Alt det og meget mere kan du læse om i Silkeborg Kommunes Årsberetning for 2017.

God læselyst.

Borgmester

Steen Vindum