Selvbetjening og tidsbestilling

Byer i udvikling

Mange nye byggerier skød op i 2017 - både i Silkeborg by og i de mange lokalområder.

Årsberetningen 2017

Byer i udvikling

Lokalplanen for den nye bydel Søtorvet blev godkendt af Silkeborg Byråd, og planlægningen er i gang, så de store parkeringsarealer og området omkring dem på Søtorvet kan blive forvandlet til otte punkthuse i fem til otte etager hævet over en offentligt tilgængelig bypark ned til åen med cafeer og rekreative arealer.

Det store projekt kan du følge med i her.

Silkeborgs hjerte pulserer igen på fuld kraft efter indvielsen af Torvet. En underjordisk p-kælder og et smukt nyt torv inspireret af Asger Jorn blev indviet med en todages fest med torvehandel, underholdning, koncerter, dans, rovfugleshow og motionsløb. 

Mere om indvielsen af Torvet her.

 

Årets lokalområde 2017 blev Vium-Hvam. Ud over titlen fik lokalområdet 40.000 kr. til at fortsætte deres arbejde med at udvikle livet i området. Prisen fik de blandt andet for et stort frivilligt arbejde med at omdanne den tidligere sognegård og skole til Vium-Hvam Kultur- og Multihus.

Læs mere om, hvorfor Vium-Hvam vandt prisen her.

Campus Bindslevs Plads er byens nye kultur- og uddannelsescentrum. Uddannelser, bibliotek og medborgerhus, grønne områder, fleksibelt byrum med midlertidige installationer, arrangementer og udstillinger. Alt sammen udgør Campus Bindslevs Plads midt i Silkeborg by. 

Udearealerne er stadig under opførelse, men CampusHuset står færdigt og blev indviet med dans og musik. Det er i fuld brug af skoleelever, studerende, erhvervslivet og borgere. Det er et åbent laboratorium, hvor man kan lære og skabe sammen. Læs mere om det her, og om hvordan børn og unge forbereder sig på fremtidens teknologi.

Selvom CampusHuset er bygget på en tidligere p-plads, er der kommet flere p-pladser i centralt i Silkeborg By. På en weekend åbnede 400 nye p-pladser midt i Silkeborg by. Faktisk under byen. De underjordiske p-kældre under Campus Bindslevs Plads og Torvet gør, at der kan bygges nyt og mere funktionelt, og der kommer samlet flere p-pladser. De blev begge indviet med manér - læs om det her. 

Lokalområderne i Silkeborg Kommune har masser af kant. Det fik fem lokalområder i samarbejde med Silkeborg Kommune frem i projektet Lokalområder med kant. Formålet var at sætte ord på det unikke ved lokalområderne, så borgerne selv og tilflyttere kan få syn for sagen. Hvad det nærmere gik ud på og førte til, kan du læse her.

Silkeborg fik sit nye stadion, JYSK Park, med en kæmpe fodboldfest som indvielse. Se her, hvordan et optag med 1.600 børn og voksne så ud, da de gik fra det gamle MASCOT Park i Sydbyen til det nye stadion. 

10.000 tilskuere fyldte det nye stadion ud til åbningskampen. Hvordan det ser ud, kan du se her. Den store fest kulminerede med en 2-1 sejr over rivalerne fra AGF.

Programmet for indvielsen, hvordan JYSK Park blev til og hvad der er sket på den gamle stadiongrund, kan du læse her.

Silkeborg kalder på flere tilflyttere. I kampagnen Silkeborg Kalder fremhævede vi alle de gode grunde til at flytte til Silkeborg. Se mere om Silkeborg Kalder her. Det er også et politisk ønske at udviklingen i befolkningstilvæksten fortsætte i hele kommunen. Se et eksempel på det her.

Der sker utrolig meget i Silkeborg og i byrådet og alle de politiske udvalg, bliver der taget hundredvis af beslutninger hver måned, som har betydning for lokalområder og borgere i hele kommunen. For at give et overblik over hvilke beslutninger, der vedrører hvilket lokalområde, blev siden Politiske beslutninger for dit lokalområde lavet. Find den her.