Selvbetjening og tidsbestilling

Innovative samarbejder

Vi skal turde at udfordre os selv og hele tiden tænke smartere. Derfor bød 2017 også på flere givende og innovative samarbejder.

Årsberetningen 2017

Innovative samarbejder

Silkeborg Kommune hjælper fik prisen som årets socialøkonomiske kommune for blandt andet at skabe de bedste vilkår for virksomheder, der tager et socialt ansvar ved at ansætte mennesker, der har det svært på det almindelige arbejdsmarked. Læs om prisen og indsatsen her. 

Det betyder virkeligt noget for udsatte borgere med socialøkonomiske virksomheder, som Silkeborg har så mange af. Det skaber bedre trivsel og øget livskvalitet, viser undersøgelse. Læs om den her.

Silkeborg er et eksempel at lære fra, når det kommer til at få folk i job. Beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen mødte selv op for at høre om Silkeborgmodellen for at få folk i arbejde og samtidig gav det anledning til at fortælle ministeren, hvordan loven spænder ben for at skabe endnu bedre resultater. Læs om ministerbesøget her.

Silkeborg er sammen med seks andre kommuner med i et frikommunenetværk. Det betyder, de kan blive undtaget fra statslige regler eller få ændret et regelgrundlag, hvis de møder barrierer i forhold til lovgivningen og deres arbejde med at styre udgifterne på det specialiserede socialområde. Find ud af mere om det frikommunenetværk Silkeborg er med i her.

I projektet Gør hjernen til medspiller bruges hjerneforskning til at hjælpe kontanthjælpsmodtagere i job eller uddannelse. Som en del af investeringsstrategien på beskæftigelsesområdet blev projektet sat i værk, så hjernen gøres til en medspiller i stedet for en modspiller. Du kan læse mere om projektet her.