Selvbetjening og tidsbestilling

Sundhed på tværs

I Silkeborg Kommune skal alle borgere have mulighed for at leve et sundt og godt liv. Derfor tilbyder vi en lang række aktiviteter for krop og sjæl og for store og små. Læs her om tiltag, som vi satte i gang i 2017.

Årsberetningen 2017

Sundhed på tværs

Der blev etableret flere fællesskaber for mænd i forbindelse med, at netværket Mænds Mødesteder skød op i Bryrup og i Kjellerup. Her kan mænd mødes lave aktiviteter, som de finder interessante. I Kragelund og Resenbro findes der også mandefællesskaber. Find ud af mere om Mænds Mødesteder i Silkebor her.

Projekt Sårbar gravid har rykket og ændret måden på, hvordan sundhedsplejen støtter de sårbare gravide. Projektet gav de sårbare gravide mere og tidligere hjælp, en koordinerende kontaktperson og en styrket tværfagligt samarbejde til at håndtere den nye rolle som forældre. Læs mere om projektet her.

I samarbejde med Aalborg og Aarhus Universitet har Silkeborg Kommunes Jobkompagni, som hjælpere borgere med at vende tilbage til arbejdsmarkedet, været med i et forskningsprojekt, hvor hypnose blev brugt til at forbedre arbejdshukommelsen og koncentrationen hos sen-hjerneskadede. Hvordan det kom i stand, kan du læse her.

Projektet kan få stor betydning får den enkelte med hjerneskade, men også samfundsmæssigt. Læs her om, hvad det kan få af betydning.

I et samarbejde mellem Sundhedshuset, Idræt om dagen, Synskonsulenterne og frivillige fik svagtseende og blinde mulighed for at cykle i det fri. Sammen med en frivillig træningspartner cykler den svagtseende eller blinde på tandemcykel rundt i Silkeborg. Læs, hvad Birgit Jakobsen fik ud af træningstilbuddet Træd til her.

I 2017 fik Silkeborg sit første profilplejebolig ud af mange kommende profilplejeboliger i fremtiden. Profilplejeboligerne specialiserer sig, så de tilpasser sig til ældre med specifikke behov. Solgården i Sjørslev blev det første profilplejehjem, og de er særlig dygtige til at øge den fysiske og mentale sundhed for ældre borgere med alkoholmisbrug. Læs mere om profilplejeboligen Solgården her.

Både TV MIDTVEST og TV2 ØSTJYLLAND reporterede fra Solgården. Her kan du læse TV2 ØSTJYLLANDs reportage. Hvordan er det at være beboer på Solgården? Det kan du se i indslaget her fra TV MIDTVEST. 

Ældre og Handicapudvalget godkendte også, at Malmhøj i Vinderslev skal være profilplejebolig for ældre borgere, der har haft det svært med psyken. Læs om den beslutning her.

Samarbejdsmodellen Trivsel på Tværs har sat endnu mere fokus på trivslen for børn i alderen 0-6 år. Muligheden for at opdage tegn på mistrivsel tidligere og sætte ind er blevet endnu bedre. Med Trivsel på Tværs bliver alle børn fra 0-6 år trivselsvurderet to gange om året. Se videoen, der nærmere forklare om Trivsel på Tværs her.