Selvbetjening og tidsbestilling

2018 blev endnu et begivenhedsrigt år i Silkeborg Kommune.

De seneste års fokus på erhvervsklimaet i Silkeborg begynder nu for alvor at bære frugt. I 2018 opnåede vi den bedste placering i DI’s erhvervsklimaundersøgelse nogensinde. Vi har haft et rekordår, når det gælder salg af erhvervsjord. Samtidig vedtog vi en ny erhvervsstrategi, der både skal fortsætte de gode takter og skabe endnu mere fremdrift.

2018 var også året, hvor vi for første gang kunne opleve et folkemøde. Det satte fokus på Silkeborg Kommune som et godt sted at leve. Med mere end 140 events, debatter og arrangementer var der rig lejlighed til at blive klogere på det gode liv, deltage i debatter og mærke fællesskabet.

Folkemødet er et godt eksempel på, at vi tør gå nye veje. I samme ånd har vi arbejdet med nye redskaber til kendte udfordringer. Virtual Reality har vist sig som et effektivt middel mod angst. Og vores ældste på Marienlund fik hukommelsen på gled og stimuleret sanserne, da de fulgte med i tilblivelsen af flere kunstværker.

Sundhed er en forudsætning for det gode liv og skal være for alle. Derfor har 2018 budt på en lang række nye initiativer, der skal styrke sundhed og trivsel for os i Silkeborg Kommune.

Med Røgfri Fremtid tager vi et fast livtag med røg – og at blive den kvit. Vi vil være en endnu mere demensvenlig kommune og har indført et nyt tilbud gør det lettere at få råd og vejledning om sociale problemer. Økologien buldrer frem på plejecentrene og vi har vundet en pris for vores borgernetværk mod ensomhed blandt ældre.

Børn og unge fik også en helt særlig plads i 2018. Vi har i mange år været beriget med et stigende børnetal i hele kommunen. Det kræver gode rammer og muligheder for alle børn. Derfor fik skoler og børn et historisk løft på mere end 30 mio. kr. stigende til et permanent løft på mere end 85 mio. kr. fra 2021.

Danmarks Outdoor Hovedstad blev for alvor en del af Silkeborg Kommunes identitet i 2018. Med oprettelsen af et sekretariat og beslutningen om at lave en masterplan, kan vi i de kommende år glæde os til, at outdoor i endnu højere grad bliver en del af vores hverdag.

Allerede nu kan vi se flere initiativer blive til virkelighed. Golfturneringen Made in Denmark viste Silkeborg Kommune fra sin smukkeste outdoorside og trak mere end 75.000 besøgende til. Vi gik i gang med sidste etape af renoveringen af Trækstien, som bliver en helt særlig outdoor-oplevelse og vi havde fornøjelsen af at åbne den 40.000 kvm store aktivitetspark Arena Parken i Kjellerup, som byder på leg og bevægelse for alle aldre.

I 2018 havde vi også fornøjelsen af at byde Dronning Margrethe velkommen i Silkeborg Kommune. Der var planlagt et besøg, hvor mange havde mulighed for at få et glimt af vores dronning – og det benyttede flere tusinde sig af. Under besøget besøgte Hendes Majestæt virksomheder, kulturinstitutioner og sluttede besøget af med en festlig afslutning på Torvet i Silkeborg.

Læs mere om alle de spændende tiltag og begivenheder i 2018 her på kommunens hjemmeside.

Borgmester
Steen Vindum