Selvbetjening og tidsbestilling

Der kan være stor risiko for at falde ud af arbejdsmarkedet efter et kræftforløb. Det viste en rapport i 2018. Derfor satte Silkeborg Kommune et projekt i gang, der støtter den kræftramte medarbejder og dennes leder i at have en god dialog om arbejdet under og efter forløbet.

Læs mere om Birgitte, der blev ramt af kræft og hvad det betyder at kunne blive ved med at arbejde og at have en god og meningsfuld dialog med sin leder.

I 2018 har Silkeborg Kommune arbejdet målrettet på at sikre bedre sundhed for borgere i sociale tilbud. Derfor kan borgere, der er psykisk sårbare, nu deltage i gruppeundervisning i forbindelse med projektet ”Liv i sundhed”.

Formålet er at styrke vores borgere i at tage vare på egen sundhed, styrke patientsikkerheden og fremme sundhed og trivsel.

Læs mere om Liv i sundhed.

Silkeborg Kommunes forebyggelsesteam modtog i 2018 prisen ’Årets tiltag’ for initiativet Borgernetværk mod ensomhed.

Læs mere om prisen for Årets tiltag

Hver dag begynder 40 nye børn eller unge at ryge. Det er 40 for mange og derfor indgik Silkeborg Kommune i 2018 en partnerskabsaftale med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, som arbejder for en røgfri fremtid.

Se mere på Facebook

Demens kan ramme alle – uanset alder.

Faktisk har omkring 3.000 under 65 år en demensdiagnose i Danmark, og vi oplever hvert år en stigning i ældre med demens. Derfor vil Silkeborg Kommune sikre en sammenhængende og koordineret indsats, som tager udgangspunkt i den nyeste viden på demensområdet.

Læs mere om de indsatser, vi satte i søen i 2018:

Silkeborg stiller skarpt på demens

Huskeuge skal sætte mere fokus på demens

Dans til eftertanke – erindringsdans på Sandgårdsparken

Det skal være nemmere at få råd og vejledning om sociale problemer. Derfor åbnede det nye tilbud Socialguiden i december 2018. Her kan du få nem adgang til kompetent vejledning, når du står i en svær livssituation.

Læs mere om Socialguiden.