Selvbetjening og tidsbestilling

I 2018 løb Folkemødet 2018 af stablen i Silkeborg for allerførste gang. Folkemødet satte fokus på Silkeborg Kommune som et godt sted at leve. Med mere end 140 events, debatter og arrangementer var der rig lejlighed til at blive klogere på det gode liv, deltage i debatter og mærke fællesskabet.

Der var fx mulighed for at deltage i fællesspisning af overskudsmad, møde en fængselsbetjent, høre om fordomme om psykisk sygdom og slå sig ned på samtalebænken til en snak med en udsat.

Derudover blev der sat fokus på steder, hvor der er plads til alle mænd hos ”Mandehjørnet – Når mænd mødes”. Til Krabbe og Monopolet fik hverdagsdilemmaerne plads, lungekoret gav en smagsprøve på, hvordan sang kan betyde højere livskvalitet for dem med lungesygdomme og Borgernetværket imod ensomhed tog kampen op mod ensomheden.

Se billeder fra Folkemødet.

Se opslag på facebook 

Se film fra Folkemødet

Se flere billeder

Læs mere om kulturoplevelser under Folkemødet

Se hele programmet fra Folkemødet

Det blev i 2018 besluttet, at der skal være folkemøde igen i 2019. Følg med i arbejdet på Folkemødets facebookside.

Det nyindrettede Bindslevs Plads åbnede d. 29. juni 2018. Pladsen blev indviet lige midt i Riverboat og derfor kunne gæster og borgere fra første dag nyde jazz i de nye rammer.

Samme dag brugte årets kulturskaberes den nyindviede plads til deres afslutningsprojekt ”Ung og Grund”, der bl.a. bestod af en graffitiworkshop.
Se opslag på facebook.

Genhør også interview med kulturkonsulent Lisbeth Ivanhoe Andersen, der fortæller om arrangementer på Bindslevs Plads henover sommeren 2018. 
Se opslag på facebook.   

I 2018 blev Silkeborg by beriget med flere nye malerier på husgavle. Det er en del af Silkeborg Kommunes kulturstrategi at skabe gode rammer for mere kultur i bybilledet.

Billede af husgavl

 

I september 2018 holdt Silkeborg Kommune ”Rummelig Uge”. Formålet var at gøre vores virksomheder opmærksomme på mulighederne for at ansætte medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet. Det kan nemlig sagtens være en fordel for både virksomhed og medarbejder.

Se film fra Rummelig Uge

Læs mere om arrangementer i løbet af Rummelig Uge:

Opslag på LinkedIn

Opslag på LinkedIn

På Marienlunde Plejecenter var sanseoplevelser i centrum i 2018. Det giver stof til snak og grin - og sætter hukommelsen på gled.

Læs mere om sanseoplevelser for ældre.

Hvordan gør vi skolearbejdet virkelighedsnært – og hvordan udfordrer vi den traditionelle tilgang til læring?

Det er Tool Camp et spændende bud på. Det er et årligt digitalt design- og innovationsforløb for elever i Silkeborg Kommune. Her får elever mulighed for at arbejde kreativt og innovativt med design og digital fabrikation og innovationsproblematikker fra den virkelige verden.

Læs mere på facebooksiden ”Folkeskolen i Silkeborg Kommune”.

Se film om Tool Camp.