Selvbetjening

Innovationspris til Silkeborg Kommune

Årsberetning 2011

Silkeborg Kommune fik overrakt ”Årets Innovationspris 2011” fra KL. Prisen gik til projekt ”Nyt liv i køkkenet”, der er et samarbejdsprojekt mellem Socialpsykiatrien og Rosengårdcentret i Silkeborg. Projektet sparer årligt kommunen for 2,9 mio. kr.

Det kunne have gået gruelig galt, da Silkeborg Kommune tilbage i 2010 skulle gennemføre en dramatisk sparerunde. Aktivitetscentret Rosengårdcentret – der er et aktivitetscenter for ældre – var lukningstruet, og de ældre var på barrikaderne med store demonstrationer foran rådhuset i Silkeborg.

I sidste ende fik Rosengårdcentret pålagt en besparelse på 50 %, og politikerne bad Rosengårdcentret om at se på mulighederne for at udlicitere deres køkken. Men det blev for meget for medarbejderne.

- Vi kunne slet ikke bære, at køkkenet skulle udliciteres eller være et modtagekøkken. Køkkenet er jo livsnerven i vores hus, så vi var helt nede i kulkælderen. Men så var det, min økonoma Birgit Larsen fik den idé, at vi kunne prøve at kontakte psykiatrien og spørge, om der ikke var nogen i deres sys