Selvbetjening og tidsbestilling

Arkitekturpolitik

Vores arkitekturpolitik er et redskab, der skal være med til at gøre Silkeborg Kommune smukkere og sikre, at vores byer, byrum og bygninger er gode at leve i og med.

Billeder af arkitektur

Arkitekturpolitikken udgør den overordnede ramme for, hvordan vi ser og arbejder med arkitektur. Den indgår i vores daglige arbejde med planlægning, byggeri, anlæg og byggesager. 

Ny arkitekturpolitik i høring – del din mening

Byrådet har besluttet, at vi skal have en ny arkitekturpolitik, der rækker ud i fremtiden og sikrer, at fremtidens byggeri understøtter fællesskaber, byliv og oplevelser og bygger på de kvaliteter, der er særlige for vores kommune.

Det arbejde tog vi hul på tilbage i 2019, og nu har vi sendt et forslag til en ny arkitekturpolitik i høring sammen med forslaget til den nye kommuneplan 2020-2032.

Vi vil rigtig gerne høre din mening, så del gerne dine input på kommuneplan 2020. Det kan du gøre frem til 12. oktober 2020.

Se forslaget til den nye arkitekturpolitik

En politik - udviklet i samarbejde med borgere

Vores vision har været at lave arkitekturpolitikken i fællesskab med foreninger, organisationer, kulturinstitutioner, fagprofessionelle, borgere og andre ildsjæle i kommunen, så vi sammen kan sætte retningen for fremtidens arkitektur i vores kommune.

Vi har derfor talt med mange forskellige interessenter i processen blandt andet Skøn på Silkeborg, Silkeborg Arkiv, Silkeborg Museum, Danmarks Naturfredningsforening, VisitSilkeborg og diverse arkitekter. Og så har vi fået rigtig mange gode input og idéer fra borgere i hele kommunen. Tusind tak for det.

Arbejdet med arkitekturpolitikken foregår i tre overordnede faser. Dem kan du se nedenfor.

Sådan kommer det til at foregå

Arbejdet med arkitekturpolitikken fordeler sig på tre overordnede faser:

FASE 1 August – december 2019

Undersøgelse af potentialer, temaer og fokusområder. Herunder dialog med borgere, lokalråd, interessentgrupper og fagprofessionelle.

  • 22. august: Møde med forskellige interessenter bl.a. Skøn på Silkeborg, Silkeborg Arkiv, Silkeborg Museum, Danmarks Naturfredningsforening, VisitSilkeborg og diverse arkitekter.

  • 3. oktober: Møde med lokalråd

  • 7. oktober: Arkitekturens Dag – opstart af postkort-kampagne.

  • 8. oktober - 4. november: Postkortkampagne, hvor store og små kan give deres bud på, hvad et godt byrum, en god by og gode bygninger er - Postkortene findes på Torvet i Silkeborg.

  • 16. oktober: Vi taler om arkitekturpolitik med borgerne på gaden i Silkeborg og Kjellerup.

  • 23. oktober: Vi taler om arkitekturpolitik med borgerne på gaden i Them.

  • 2. december: Indstilling til tema- og indholdsstruktur behandles af Plan- og Vejudvalget.

FASE 2 Januar – juni 2020 

Faglig udvikling af Arkitekturpolitikken. Herunder inddragelse af fagprofessionelle aktører.

FASE 3 Juli-December 2020 

Debatmøder og politisk proces. (Følger kommuneplan processen)