Selvbetjening og tidsbestilling

Vindere af Årets Lokalområde

Prisen Årets Lokalområde blev uddelt for første gang i 2016. Her kan du læse om prisvinderne.

Landsbyerne Silkeborg Nord med prisen som Årets Lokalområde 2020

​Her er kan du læse om vinderne af Årets Lokalområde:


2020:
Landsbyerne Silkeborg Nord

I 2019 gik 8 landsbyer sammen og dannede landsbyklyngen Landsbyerne Silkeborg Nord. De løber i år med prisen som Årets Lokalområde 2020, fordi de sammen får ideer og projekter til at blive til virkelighed og gør deres område attraktivt for nye beboere. Landsbyerne Silkeborg Nord er et godt eksempel på, hvordan et tæt samarbejde mellem landsbyer får folk til at flytte til området, frem for at flytte fra området.

Læs hele nyheden om overrækkelsen af prisen her

2019: Kragelund-Frederiksdal lokalområde

I juni 2018 lukkede købmanden i Kragelund. Men på to måneder blev der lokalt samlet 2 mio. kr. til at starte en ny købmand og de gamle lokaler blev renoveret af frivillige, så en ny købmand kunne åbne i februar 2019. Kragelund-Frederiksdal er med stort engagement og sammenhold lykkes med at bevare og skabe nye muligheder i lokalområdet, som udover en ny købmand også tæller en ny hal og vuggestuepladser.

Læs hele nyheden om overrækkelsen af prisen her

2018: Gødvad lokalområde

Gødvad er, med sine sunde fællesskaber og store sammenhold, udpeget til årets lokalområde 2018. Og det er ikke småting, der rører sig i Gødvad. Hver dag summer idrætsforeninger af liv, når frivillige hver dag lægger mange timer, så alle dem, der har lyst, kan dyrke idræt. Fodbold og gymnastik samarbejder med Parasport Danmark og i efteråret startede et Lykkeliga-hold for børn med handicap i alderen 6-16 år. I Gødvad mener de nemlig, at alle fortjener at mærke holdånden og være en del af et større fællesskab.

Læs hele nyheden om overrækkelsen af prisen til Gødvad

2017: Vium-Hvam lokalområde

Ingen kan alt – alle kan noget – sammen kan vi det hele. Sådan lyder mottoet for lokalområdet Vium-Hvam, der tilsammen har brugt mere end 4000 timer leveret af mere end 100 frivillige på at renovere områdets tidligere skole til glæde for hele lokalområdet. Det er en af grundene til, at Vium-Hvam i 2017 er blevet kåret som årets lokalområde 2017 i Silkeborg Kommune. 

Læs hele nyheden om overrækkelsen af prisen. 

2016: Fårvang lokalområde

Børnehavebørn og plejehjemsbeboere, der mødes for at hygge sig sammen. Skolebørn, der hjælper børnehavebørn med at dyrke grøntsager og åbne arme overfor nytilkomne. Det er nogle af grundene til, at Fårvang blev kåret som Årets Lokalområde i 2016.

Læs mere om komitéens begrundelse