Selvbetjening og tidsbestilling

Nyheder om politik

Her kan du læse nyheder i kategorien Politik

Byrådet har besluttet - august 2019

Mandag 26. august 2019 var der byrådsmøde i Silkeborg Kommune. Læs, hvad Silkeborg Byråd har besluttet

Ansættelsesstop og besparelser på sundheds- og ældreområdet (opdateret)

For at undgå, at Silkeborg Kommune får en sanktion på mange millioner kroner fra staten for ikke at overholde dette års budget, har byrådet godkendt et midlertidigt ansættelsesstop på sundheds- og ældreområdet og bedt en række områder om at finde besparelser.

Øget pres på Sundheds- og Ældreområdet skaber merforbrug

Sundheds- og Ældreområdet i Silkeborg Kommune har igennem en længere periode oplevet, at antallet af opgaver, som før blev løst i hospitalsregi, i stigende omfang nu skal løses af kommunen. Det udfordrer den kommunale økonomi. Det er ikke kun Silkeborg Kommune, der oplever denne forandring, men de fleste af landets kommuner. En markant stigning i antallet borgere, der har behov for hjælp, og flere komplekse borgerforløb, medfører et større pres på budgetterne.

Byrådet har besluttet

Mandag 24. juni var der byrådsmøde i Silkeborg Kommune. Læs, hvad Silkeborg Byråd har besluttet i de 26 åbne sager.

Plakater i trappeopgange skal få flere til at stemme i Silkeborg

Valgforskning har vist, at noget så simpelt som en plakat i en trappeopgang med oplysning om valgsted, valgdato og tidspunkt kan få flere til at stemme. Beboerne får lige det kærlige skub, der gør at de stemmer.

Silkeborg vil have flere nydanskere og ledige til at stemme til folketingsvalget

De to befolkningsgrupper har generelt en lavere valgdeltagelse end gennemsnittet ved folketingsvalg. Det vil Silkeborg Kommune gøre noget ved. Kampagnen ’beSTEM i Folketinget’ skal få flere nydanskere og ledige i stemmeboksen.

Byrådet har besluttet - maj 2019

Mandag 27. maj 2019 var der byrådsmøde i Silkeborg Kommune. Læs, hvad Silkeborg Byråd har besluttet.

Silkeborg tager børnene med til valg

Demokratiopdragelsen begynder allerede mens børnene er små. Derfor opfordrer Silkeborg Kommune 36.000 forældre til at tage deres børn med til valg.

47.831 borgere i Silkeborg får sms om valget

Frisøren gør det. Tandlægen gør det. Bankerne gør det. De sender en lille sms, for at minde os om vores aftale. I Silkeborg får næsten 48.000 borgere en sms op til europaparlamentsvalget for at minde dem om at stemme.

Fortællinger om EU i Silkeborg skal gøre valget mere nærværende

Seks små fortællinger om EU i Silkeborg skal gøre EU mere nærværende for borgerne og være med til at få flere til at stemme ved europaparlamentsvalget.