Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Arbejde og ledighed Tilbud i Jobcenter Silkeborg

Tilbud i Jobcenter Silkeborg

Jobcenter Silkeborg hjælper dig, der har brug for hjælp til at finde din plads eller tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har en lang række tilbud, der er specialsyet til at hjælpe dig videre fra din nuværende situation.

Nedenfor kan du se, hvilke tilbud, der er relevante for dig. Klik på den boks, der passer til din situation og læs mere om de enkelte tilbud.

Tag fat i din sagsbehandler, hvis du gerne vil have mere information om de forskellige tilbud og dine muligheder. Du skal også tage fat i din sagsbehandler, hvis du ikke kan genkende din situation i nedenstående kategorier.

Aftale om Selvfunden praktik

Når du har lavet en aftale med en virksomhed om praktik, skal du kontakte Jobcentret, så vi kan hjælpe med at få lavet en Vitas aftale.

Gode råd til dig som dimittend

Som nyuddannet dimittend kan det være udfordrende, at omsætte en uddannelse til konkrete kompetencer du kan bruge i dit kommende job.

Kursus: Rejsen til jobbet

Er du i jobafklaring? Få et overblik over de tilbud, der er relevante for dig.

Læs mere:

Workbase Stagehøj er Jobcenter Silkeborgs egen virksomhed.

Her er der mulighed for at komme i et praktikforløb, hvor vi arbejder med de udfordringer, der har gjort det vanskeligt at finde en vej ind eller forblive på arbejdsmarkedet. Workbase Stagehøj er et trygt miljø, hvor du får mulighed for at øve dig i at gå på arbejde hver dag.

Vi arbejder med din motivation og forskellige muligheder for praktik, job og uddannelse. Vi arbejder samtidig med at reducere de barrierer, som gør vejen til praktik, job eller uddannelse besværlig.

Vi har forskellige typer opgaver, du kan prøve kræfter med. Herunder at producere, montere og pakke forskellige typer varer.

Kontakt din beskæftigelseskonsulent for at høre mere om dine muligheder for et praktikforløb.

Et tilbud til dig, der ønsker finde en vej tilbage til arbejdsmarkedet gennem bl.a. virksomhedspraktik.

Indhold:

Det vigtigste element i en jobindsats er muligheden for at komme i en virksomhedspraktik. Vi planlægger praktikken sammen med ud fra dine faglige og personlige kompetencer, skånehensyn og formål med praktik.

Virksomhedspraktikken kan kombineres med supplerende indsatser, fx fysisk træning eller helbredsmestring.

Din sagsbehandler vurderer sammen med dig, om du er klar til at komme i virksomhedspraktik og kan begynde din jobindsats - eller om du har brug for at starte med at deltage i fysisk træning eller helbredsmestring nogle uger før du skal i virksomhedspraktik.

Et tilbud til dig, der har svært ved at komme ind eller tilbage på arbejdsmarkedet pga. smerter, kronisk sygdom, stress, lavt energiniveau, e.l.

Indhold:

Individuel træning i fitness center:

Første gang, du møder op, tilrettelægger vi sammen et program, der passer til dig. Vi kan fx sætte fokus på styrke, udholdenhed, kondition, balance, e.l.

Træningstilbud er som udgangspunkt et forløb på 8 uger.

Vi mødes 3 gange om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk en vandflaske og tøj, du kan træne i.

Et tilbud til dig, der er udenfor arbejdsmarkedet, fordi du har smerter, problemer med bevægelse eller kronisk sygdom. Det kan også være udfordringer som stress, lettere angst, lavt energiniveau, e.l.

Indhold:

Holdtræning med op til 16 deltagere. Med mindfulness kan du styrke din evne til at være nærværende og accepterende overfor både dig selv og andre. Du bliver præsenteret for grundprincipperne i meditation og konkrete øvelser for krop og sind. Øvelserne foregår siddende, liggende og stående.

Forløbet med mindfulness varer 8 uger.

Vi mødes en gang om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk behageligt tøj og evt. en vandflaske.

Vil du lave mindfulness derhjemme?

Mindfulness - lydfiler

Til dig, der har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet på grund af stress, træthed, lettere angst og/eller lettere depression, smerter, søvnbesvær, PTSD eller andre helbredsudfordringer.

Indhold:

Tilbuddet foregår som udgangspunkt over 8 uger med en ugentlig mødegang. Undervisningen består af en fysisk praktisk del og en pause, efterfulgt af et undervisningstema. Der vil være små opgaver som deltageren forventes at arbejde videre med hjemme.

I den fysiske praktiske del vil borgeren blive præsenteret for forskellige øvelser, hvor formålet er at dæmpe arousal i kroppen. Træningen vil have elementer af BBAT (Basic Body Awareness Therapy), yogastræk, åndedrætsøvelser, nærværstræning, SMART træning, bevægeligheds træning og lettere styrkeøvelser. Det vil sige rolige liggende, siddende, stående og gående øvelser med fokus på nærvær. Når vejret tillader det, kan dele af træningen foregå udendørs. Træningen vil altid tilpasses den enkeltes niveau og være overførbar til hjemmet.

Temaer i 8 veje til stress – og helbredsmestring:

 • Skru ned for kroppens alarmsystem
 • Tag vare på dig selv
 • Brug din energi bevidst
 • Tag de gode valg
 • Spis rigtigt
 • Se virkeligheden i øjnene
 • Få din hvile og søvn
 • Engager dig i meningsfulde ting

Et tilbud til dig, der har svært ved at komme ind eller tilbage på arbejdsmarkedet, fordi du har kroniske smerter.

Indhold:

Holdundervisning med op til 16 deltagere. Vi arbejder med at forandre handlestrategier og vaner, når smerterne tager til. Vi tager udgangspunkt i en moderne smerteforståelse og underviser i forskellige strategier til at håndtere smerte og hvordan forskellige strategier påvirker dit funktionsniveau, arbejdsevne og livskvalitet. Vi tager bl.a. fat på emner som energiforvaltning, smerter og sundhed, søvn, gradueret træning, kommunikation og fremtid.

Målet er ikke at blive smertefri, men at blive bedre til at håndtere smerter som et vilkår.

Forløbet varer 5 uger.

Et tilbud til dig med psykologiske problemstillinger, der står i vejen for at finde en vej ind eller tilbage på arbejdsmarkedet.

Indhold:

Vi tilbyder flere forskellige typer forløb med en psykolog. Det kan være individuelle samtaler, gruppeforløb eller undersøgelser med fokus på dine arbejdsmæssige kompetencer.

Vi arbejder samtidig med forskellige temaer alt efter dit behov. Det kan fx være angst og fobi, at identificere dine personlige psykiske problemstillinger, e.l.

Tag fat i din sagsbehandler, hvis du har spørgsmål om tilbuddet. Vær opmærksom på, at du kun kan blive henvist til et tilbud om samtaler med psykolog gennem din sagsbehandler.

Et tilbud til dig, der har et nedsat funktionsniveau og som ikke er i arbejde.

Din sagsbehandler vurderer sammen med dig, om der er behov for en funktionsbeskrivelse i hjemmet.

 

Indhold

Vi besøger dig i dit hjem, hvor vi sammen kigger på, hvordan du fungerer i dine daglige gøremål. Vi gennemgår din struktur i hverdagen og de ressourcer, du har til at fungere i hverdagen. Det kan fx være af- og påklædning, rengøring, tøjvask, madlavning, o.l.

På baggrund af besøget udarbejder vi en beskrivelse af helbred og en vurdering af dine ressourcer i hverdagen. Beskrivelsen indeholder også din egen vurdering.

Et tilbud til dig, der som en del af dit forløb hos Jobcenter Silkeborg har brug for dokumentation for dit funktionsniveau ift. fysiske og psykiske problemstillinger, ressourcer og udviklingsmuligheder.

Din sagsbehandler vurderer sammen med dig, om der er behov for en funktionsbeskrivelse på arbejdspladsen.

Indhold

Vi besøger dig på din arbejdsplads og gennemgår dine arbejdsopgaver sammen med dig og din arbejdsgiver.

På baggrund af besøget udarbejder vi en beskrivelse, der indeholder din egen beskrivelse af helbred, en vurdering af dine arbejdsopgaver i forhold til dit funktionsniveau og din arbejdsgivers vurdering af effektivitet, tempo og arbejdstid.

Et tilbud til dig, der oplever, at dit helbred giver udfordringer ift. at udføre arbejdsopgaver og som evt. har brug for hjælpemidler.

Din sagsbehandler eller virksomhedskonsulent vurderer sammen med dig, om der er brug for ergonomisk vejledning, hvis du er i praktik.

Indhold

Vi besøger dig på din arbejdsplads, hvor vi sammen gennemgår relevante arbejdsopgaver. Du får ergonomisk vejledning, der tager udgangspunkt i din aktuelle helbredssituation og som kan hjælpe dig med at udføre dine arbejdsopgaver.

Du kan under besøget afprøve relevante hjælpemidler på arbejdspladsen.

Rejsen til jobbet er et kursus og workshop til dig, der søger et praktiksted som led i rejsen til et job.

På kurset er du blevet introduceret til, hvordan du skaber den gode kontakt til virksomhederne, har hørt fortællinger fra andre kandidater, som tidligere har været i praktik, og har hørt, hvordan du kan skrive et målrettet cv til praktiksøgning. Under workshoppen har du lært, hvordan du kan bruge forskellige søgeværktøjer og metoder til at finde de rigtige virksomheder og kontaktpersoner. På denne side får du adgang til alle materialerne fra kurset.

Fold boksene ud for at få adgang, til alt du har brug for til din praktiksøgning.

Her finder du guides, som kan hjælpe dig i din praktiksøgning (pdf):

Her finder du inspiration til dit målrettede CV og links til gratis online programmer og hjemmesider, som du kan bruge til at lave dit CV:

Når du har lavet en aftale med en virksomhed om praktik, skal du kontakte Jobcentret, så vi kan hjælpe med at få lavet en Vitas aftale.

De informationer vi skal bruge på Jobcentret for at hjælpe dig videre kan du se og udfylde under skema til Selvfunden praktik

Indberet oplysninger om selvfunden praktik

Her finder du oversigt og guides til de værktøjer, som du kan gøre brug af i din praktiksøgning:

Bisnode

Her kan du finde introduktionsvideoer om hvordan du arbejder med Bisnode.

For at kunne tilgå linket skal du have en kode fra Jobcentret.

Google alert guide

Her finder du en guide til, hvordan du opretter Google underretninger.

Silkeborg Gazelleliste 2023

Her har du den nyeste liste over Gazelle-virksomheder i Silkeborg Kommune (pdf).

Silkeborg gazelleliste 2023.pdf

I videoen nedenunder vil du møde Nanna, som er nyuddannet skolelærer. Nanna har deltaget i Jobcentrets interne tilbud Virksomhedsfokus, hvor hun har fået sparring og støtte, men hun har selv kontaktet og talt med alle virksomhederne omkring virksomhedspraktik.

 

I  videoen nedenunder vil du møde Caroline, som er uddannet inden for kommunikation og HR. Hun fortæller om de udfordringer og succeser, som hun har mødt på vejen til job gennem praktik. Hendes praktik i en HR-afdeling førte til et løntilskud og endte i en længere projektansættelse.

I videoen nedenunder vil du møde Gitte, som er uddannet pædagog og har været institutionsleder i mange år. Hun fortæller om de udfordringer og succeser, som hun har mødt på vejen til job gennem praktik. Hendes to praktikker førte til deltidsjob/vikarjob, hvor den sidste første til fast job som pædagog.

Her finder du et overblik over de virksomhedsrettede tilbud, vi har i Jobcenter Silkeborg:

Her finder du en række links til gratis ressourcer, som du som jobsøgende med fordel kan gøre brug af:

Nyledige.dk

Powerjobsogerne.dk

Modtager du kontanthjælp og er du aktivitetsparat? Få et overblik over de tilbud, der er relevante for dig.

Læs mere:

Et tilbud til dig, der har brug for hjælp til at finde det rette praktiksted.

Indhold:

Du bliver tilknyttet en virksomhedskonsulent, der sammen med dig søger praktikpladser. Når det rigtige praktiksted er fundet, besøger virksomhedskonsulenten dig på praktikstedet med jævne mellemrum, for at sikre at de aftaler, der er lavet bliver overholdt.

Forløbet længde er som ofte 13 uger, men kan forlænges hvis der er behov for det.

Workbase Stagehøj er Jobcenter Silkeborgs egen virksomhed.

Her er der mulighed for at komme i et praktikforløb, hvor vi arbejder med de udfordringer, der har gjort det vanskeligt at finde en vej ind eller forblive på arbejdsmarkedet. Workbase Stagehøj er et trygt miljø, hvor du får mulighed for at øve dig i at gå på arbejde hver dag.

Vi arbejder med din motivation og forskellige muligheder for praktik, job og uddannelse. Vi arbejder samtidig med at reducere de barrierer, som gør vejen til praktik, job eller uddannelse besværlig.

Vi har forskellige typer opgaver, du kan prøve kræfter med. Herunder at producere, montere og pakke forskellige typer varer.

Kontakt din beskæftigelseskonsulent for at høre mere om dine muligheder for et praktikforløb.

Et tilbud til dig med psykologiske problemstillinger, der står i vejen for at finde en vej ind eller tilbage på arbejdsmarkedet.

Indhold:

Vi tilbyder flere forskellige typer forløb med en psykolog. Det kan være individuelle samtaler, gruppeforløb eller undersøgelser med fokus på dine arbejdsmæssige kompetencer.

Vi arbejder samtidig med forskellige temaer alt efter dit behov. Det kan fx være angst og fobi, at identificere dine personlige psykiske problemstillinger, e.l.

Tag fat i din sagsbehandler, hvis du har spørgsmål om tilbuddet. Vær opmærksom på, at du kun kan blive henvist til et tilbud om samtaler med psykolog gennem din sagsbehandler.

Et tilbud til dig, der er udenfor arbejdsmarkedet, fordi du har smerter, problemer med bevægelse eller kronisk sygdom. Det kan også være udfordringer som stress, lettere angst, lavt energiniveau, e.l.

Indhold:

Holdtræning med op til 16 deltagere. Med mindfulness kan du styrke din evne til at være nærværende og accepterende overfor både dig selv og andre. Du bliver præsenteret for grundprincipperne i meditation og konkrete øvelser for krop og sind. Øvelserne foregår siddende, liggende og stående.

Forløbet med mindfulness varer 8 uger.

Vi mødes en gang om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk behageligt tøj og evt. en vandflaske.

Vil du lave mindfulness derhjemme?

Find lydfiler til guidede øvelser i mindfulness

Et tilbud til dig, der har svært ved at komme ind eller tilbage på arbejdsmarkedet pga. smerter, kronisk sygdom, stress, lavt energiniveau, e.l.

Indhold:

Individuel træning i fitness center:

Første gang, du møder op, tilrettelægger vi sammen et program, der passer til dig. Vi kan fx sætte fokus på styrke, udholdenhed, kondition, balance, e.l.

Træningstilbud er som udgangspunkt et forløb på 8 uger.

Vi mødes 3 gange om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk en vandflaske og tøj, du kan træne i.

Til dig, der har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet på grund af stress, træthed, lettere angst og/eller lettere depression, smerter, søvnbesvær, PTSD eller andre helbredsudfordringer.

Indhold:

Tilbuddet foregår som udgangspunkt over 8 uger med en ugentlig mødegang. Undervisningen består af en fysisk praktisk del og en pause, efterfulgt af et undervisningstema. Der vil være små opgaver som deltageren forventes at arbejde videre med hjemme.

I den fysiske praktiske del vil borgeren blive præsenteret for forskellige øvelser, hvor formålet er at dæmpe arousal i kroppen. Træningen vil have elementer af BBAT (Basic Body Awareness Therapy), yogastræk, åndedrætsøvelser, nærværstræning, SMART træning, bevægeligheds træning og lettere styrkeøvelser. Det vil sige rolige liggende, siddende, stående og gående øvelser med fokus på nærvær. Når vejret tillader det, kan dele af træningen foregå udendørs. Træningen vil altid tilpasses den enkeltes niveau og være overførbar til hjemmet.

Temaer i 8 veje til stress – og helbredsmestring:

 • Skru ned for kroppens alarmsystem
 • Tag vare på dig selv
 • Brug din energi bevidst
 • Tag de gode valg
 • Spis rigtigt
 • Se virkeligheden i øjnene
 • Få din hvile og søvn
 • Engager dig i meningsfulde ting

Et tilbud til dig, der har svært ved at komme ind eller tilbage på arbejdsmarkedet, fordi du har kroniske smerter.

Indhold:

Holdundervisning med op til 16 deltagere. Vi arbejder med at forandre handlestrategier og vaner, når smerterne tager til. Vi tager udgangspunkt i en moderne smerteforståelse og underviser i forskellige strategier til at håndtere smerte og hvordan forskellige strategier påvirker dit funktionsniveau, arbejdsevne og livskvalitet. Vi tager bl.a. fat på emner som energiforvaltning, smerter og sundhed, søvn, gradueret træning, kommunikation og fremtid.

Målet er ikke at blive smertefri, men at blive bedre til at håndtere smerter som et vilkår.

Forløbet varer 5 uger.

Er du tilkendt fleksjob og modtager ledighedsydelse? Få et overblik over de tilbud, som er relevante for dig.

Flere af vores tilbud kræver, at du får tilbuddet bevilget gennem din sagsbehandler. Derfor er hele listen af tilbud ikke tilgængelig her på hjemmesiden. Kontakt din sagsbehandler for at høre mere om, hvilke tilbud, der vil være relevant for dig.

Et tilbud til dig, der har fået en hjerneskade, neurologiske lidelser som parkinson, sklerose, tumor, osv. eller hjernepåvirkning efter en hjernerystelse, whiplash, e.l. Du kan både være i arbejde, sygemeldt, have et fleksjob eller være i gang med et ressourceforløb.

Indhold:

Efter en hjerneskade eller hjernepåvirkning, oplever de fleste gener eller barrierer. Målet med forløbet er, at vi sammen afklarer arbejdsevnen og finder de mest optimale vilkår for at du kan blive eller finde tilbage på arbejdsmarkedet.

Du bliver tilknyttet en neurofaglig virksomhedskonsulent, der arbejder tæt sammen med dig og relevante samarbejdspartnere, bl.a. sagsbehandlere, genoptræningsenhed, hjemmevejledere, osv. under forløbet.

Forløbet varer som udgangspunkt 3 måneder. 

Forløbet indeholder:

 • Et individuelt forløb ved en neurofaglig virksomhedskonsulent med mulighed for tilknytning af psykolog og fysioterapeut
 • Indledende samtale med borger og koordinerende sagsbehandler, hvor mål og delmål aftales
 • Neurofaglig undervisning
 • Pårørendearrangementer
 • Individuelle samtaler med virksomhedskonsulent med fokus på energiforvaltning og psykoedukation
 • Råd og vejledning til arbejdspladsen – f.eks. oplæg på personalemøder
 • Opfølgning på virksomheden minimum hver 4. uge
 • Målrettede samtaler/møder med borger efter behov

Har du lyst til at fortsætte med mindfulness derhjemme? Bliv guidet af de forskellige lydfiler nedenfor.

1. Kropsskanning

2. Liggende yogastræk

3. Meditation på åndedrættet

4. Lyde og blade på vandet

5. Pusterum

6. Udvidet pusterum

7. Inviter en vanskelighed ind

8. Bodyscan siddende

9. Bjergmeditation

Er du medlem af en a-kasse og modtager dagpenge? Få et overblik over de tilbud, der er relevante for dig.

Læs mere:

På kurset 'Rejsen til Jobbet' bliver du introduceret til:

 • Hvilke søgeværktøjer du kan bruge, når du skal finde mulige praktiksteder
 • Hvordan du laver et målrettet CV til praktiksøgning
 • Hvordan du skaber den gode kontakt til virksomhederne
 • Hvad virksomheder og kandidater mener om praktik

Få adgang til alle materialerne fra kurset, og find dit overlevelseskit.

Overvejer du, om et seniorjob er noget for dig?  

Du har ret til seniorjob hvis du:

 • Er medlem af en a-kasse
 • Er ledig
 • Har opbrugt din samlede dagpengeperiode, dvs. perioden med ret til arbejdsløshedsdagpenge og din eventuelle forlængede dagpengeperiode
 • Højst har 5 år tilbage før efterlønsalderen på det tidspunkt, du har opbrugt din samlede dagpengeperiode
 • Fortsætter dit medlemskab af a-kassen
 • Har ret til efterløn, når efterlønsalderen indtræder
 • Har opbrugt din periode med midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Kontakt din beskæftigelseskonsulent, hvis du vil vide mere om seniorjob.

Bevæg dig sammen er et tilbud for dig, der gerne vil i gang med at bevæge dig sammen med andre.

Er du i gang med et ressourceforløb? Få et overblik over de tilbud, der er relevante for dig.

Flere af vores tilbud kræver, at du får tilbuddet bevilget gennem din sagsbehandler. Derfor er hele listen af tilbud ikke tilgængelig her på hjemmesiden. Kontakt din sagsbehandler for at høre mere om, hvilke tilbud, der er relevant for dig.

Et tilbud til dig, der har fået en hjerneskade, neurologiske lidelser som parkinson, sklerose, tumor, osv. eller hjernepåvirkning efter en hjernerystelse, whiplash, e.l. Du kan både være i arbejde, sygemeldt, have et fleksjob eller være i gang med et ressourceforløb.

Indhold:

Efter en hjerneskade eller hjernepåvirkning, oplever de fleste gener eller barrierer. Målet med forløbet er, at vi sammen afklarer arbejdsevnen og finder de mest optimale vilkår for at du kan blive eller finde tilbage på arbejdsmarkedet.

Du bliver tilknyttet en neurofaglig virksomhedskonsulent, der arbejder tæt sammen med dig og relevante samarbejdspartnere, bl.a. sagsbehandlere, genoptræningsenhed, hjemmevejledere, osv. under forløbet.

Forløbet varer som udgangspunkt 3 måneder. 

Forløbet indeholder:

 • Et individuelt forløb ved en neurofaglig virksomhedskonsulent med mulighed for tilknytning af psykolog og fysioterapeut
 • Indledende samtale med borger og koordinerende sagsbehandler, hvor mål og delmål aftales
 • Neurofaglig undervisning
 • Pårørendearrangementer
 • Individuelle samtaler med virksomhedskonsulent med fokus på energiforvaltning og psykoedukation
 • Råd og vejledning til arbejdspladsen – f.eks. oplæg på personalemøder
 • Opfølgning på virksomheden minimum hver 4. uge
 • Målrettede samtaler/møder med borger efter behov

Et tilbud til dig, der har brug for hjælp til at finde det rette praktiksted.

Indhold:

Du bliver tilknyttet en virksomhedskonsulent, der sammen med dig søger praktikpladser. Når det rigtige praktiksted er fundet, besøger virksomhedskonsulenten dig på praktikstedet med jævne mellemrum, for at sikre at de aftaler, der er lavet bliver overholdt.

Forløbet længde er som ofte 13 uger, men kan forlænges hvis der er behov for det.

Er du sygemeldt? Få et overblik over de tilbud, der er relevante for dig.

Læs mere:

Et tilbud til dig, der har svært ved at komme ind eller tilbage på arbejdsmarkedet pga. smerter, kronisk sygdom, stress, lavt energiniveau, e.l.

Indhold:

Individuel træning i fitness center:

Første gang, du møder op, tilrettelægger vi sammen et program, der passer til dig. Vi kan fx sætte fokus på styrke, udholdenhed, kondition, balance, e.l.

Træningstilbud er som udgangspunkt et forløb på 8 uger.

Vi mødes 3 gange om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk en vandflaske og tøj, du kan træne i.

Et tilbud til dig, der ønsker finde en vej tilbage til arbejdsmarkedet gennem bl.a. virksomhedspraktik.

Indhold:

Det vigtigste element i en jobindsats er muligheden for at komme i en virksomhedspraktik. Vi planlægger praktikken sammen med ud fra dine faglige og personlige kompetencer, skånehensyn og formål med praktik.

Virksomhedspraktikken kan kombineres med supplerende indsatser, fx fysisk træning eller helbredsmestring.

Din sagsbehandler vurderer sammen med dig, om du er klar til at komme i virksomhedspraktik og kan begynde din jobindsats - eller om du har brug for at starte med at deltage i fysisk træning eller helbredsmestring nogle uger før du skal i virksomhedspraktik.

Til dig, der har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet på grund af stress, træthed, lettere angst og/eller lettere depression, smerter, søvnbesvær, PTSD eller andre helbredsudfordringer.

Indhold:

Holdtræning med op til 12 deltagere.

Med mindfulness kan du styrke din evne til at være nærværende og accepterende overfor både dig selv og andre. 

Du bliver præsenteret for grundprincipperne i meditation og konkrete øvelser for krop og sind.

Øvelserne foregår siddende, liggende og stående.

Der vil være forventning om, at du træner mellem undervisningsgangene.

Forløbet med mindfulness varer 8 uger.

Vi mødes en gang om ugen i ca. 1,5 time.

Praktisk:

Husk behageligt tøj og evt. en vandflaske.

Vil du lave mindfulness derhjemme?

Find lydfiler til guidede øvelser i mindfulness

Til dig, der har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet på grund af stress, træthed, lettere angst og/eller lettere depression, smerter, søvnbesvær, PTSD eller andre helbredsudfordringer.

Indhold:

Tilbuddet foregår som udgangspunkt over 8 uger med en ugentlig mødegang.

Undervisningen består af en fysisk praktisk del og en pause, efterfulgt af et undervisningstema. Der vil være små opgaver som deltageren forventes at arbejde videre med hjemme.

I den fysiske praktiske del vil borgeren blive præsenteret for forskellige øvelser, hvor formålet er at dæmpe arousal i kroppen.

Træningen vil have elementer af BBAT (Basic Body Awareness Therapy), yogastræk, åndedrætsøvelser, nærværstræning, SMART træning, bevægeligheds træning og lettere styrkeøvelser. Det vil sige rolige liggende, siddende, stående og gående øvelser med fokus på nærvær. Når vejret tillader det, kan dele af træningen foregå udendørs.

Træningen vil altid tilpasses den enkeltes niveau og være overførbar til hjemmet.

Temaer i "8 veje til stress – og helbredsmestring":

 • Skru ned for kroppens alarmsystem
 • Tag de gode valg
 • Forstå smerter
 • Brug din energi bevidst
 • Få din hvile og søvn
 • Spis rigtigt
 • Kom i bevægelse
 • Find mening og accept

IPS ”Individuelt planlagt job med støtte” er et tilbud til dig, der har bestemte psykiatriske sygdomme og ønsker hjælp til at opnå at komme i job eller uddannelse.

Indhold:

IPS er en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats, der er udviklet til at støtte borgere med bestemte psykiatriske lidelser til at opnå at komme i job eller uddannelse.

Den overordnede tanke i IPS er, at alle på trods af psykisk sygdom kan komme i uddannelse eller få arbejde med en intensiv sideløbende støtte og uden forudgående træning – når vi finder de rette omgivelser.

IPS kan hjælpe dig med at afklare dine fremtidige job- eller uddannelsesønsker og efterfølgende støtte dig til at komme i gang med den uddannelse eller det job, som du har ønske om.

Du bliver støttet af en IPS konsulent, der bl.a. har en god kontakt til det lokale erhvervsliv og uddannelsessystem.

Støtten i IPS er individuel og tager udgangspunkt i netop dine ønsker og behov. Støtten kan efter behov fortsætte i en periode efter du er startet i job eller uddannelse.

Ingen bliver udelukket fra IPS på grund af arbejdshistorik, symptomer eller misbrug.

Den individuelle støtte kan fx bestå af:

 • Støtte og hjælp til at komme i arbejde eller uddannelse. IPS konsulenten støtter både dig og en eventuel arbejdsgiver, hvis du/I ønsker det.
 • Individuel støtte, der tager udgangspunkt i dine egne ønsker og med fokus på dine styrker og ressourcer.
 • Karriererådgivning, hvor du bl.a. får støtte til at lave karriereplaner, CV og ansøgninger samt forberedelse af fx jobsamtaler.
 • En koordineret indsats, hvor IPS konsulenten samarbejder med din sagsbehandler, kontaktperson i Psykiatriens Hus, bostøtte m.fl. Du har mulighed for at inddrage andre vigtige støttepersoner som eks. dine pårørende.
 • Rådgivning i social- og beskæftigelseslovgivning. IPS konsulenten samarbejder med Jobcentret om bevilling af relevante støtteforanstaltninger.

Kriterier for at deltage i IPS:

Der kan henvises borgere med en af følgende diagnoser:

 • Skizofreni- og psykoselidelser, bipolar lidelse, depression, personlighedsforstyrrelse, ADHD/ADD, angst, PTSD mv.
 • Psykisk sårbarhed.
 • Autisme.

Det er en forudsætning, at henviste borgere:

 • Taler og forstår dansk.
 • Er motiveret for at deltage i IPS og har et ønske om på sigt at opnå job eller uddannelse.

ngen udelukkes pga. misbrug.

Der er ikke krav om, at borgeren aktuelt er tilknyttet Regionspsykiatrien eller privatpraktiserende psykiater.

Borgerens forsørgelse kan være kontanthjælp, uddannelseshjælp, sygedagpenge eller ressourceforløbsydelse.

Sådan bliver du henvist til IPS:

Det er din sagsbehandler i Jobcenter Silkeborg, som kan henvise dig til IPS.

IPS starter med en indledende samtale, hvor du møder din IPS konsulent og vi taler om din motivation for job eller uddannelse.

Når du starter i IPS skal du underskrive en samtykkeerklæring, hvor du giver IPS lov til at udveksle oplysninger med Regionspsykiatrien Midt i Silkeborg.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål vedr. IPS er du velkommen til at kontakte:

Annette Nørgaard Vibe Svendsen
IPS teamleder
Tlf.: 23 47 67 01
Mail: ann@silkeborg.dk

Et tilbud til dig, der har fået en hjerneskade, neurologiske lidelser som parkinson, sklerose, tumor, osv. eller hjernepåvirkning efter en hjernerystelse, whiplash, e.l. Du kan både være i arbejde, sygemeldt, have et fleksjob eller være i gang med et ressourceforløb.

Indhold:

Efter en hjerneskade eller hjernepåvirkning, oplever de fleste gener eller barrierer.

Målet med forløbet er, at vi sammen afklarer arbejdsevnen og finder de mest optimale vilkår for at du kan blive eller finde tilbage på arbejdsmarkedet.

Du bliver tilknyttet en neurofaglig virksomhedskonsulent, der arbejder tæt sammen med dig og relevante samarbejdspartnere, bl.a. sagsbehandlere, genoptræningsenhed, hjemmevejledere, osv. under forløbet.

Forløbet varer som udgangspunkt 3 måneder.

Forløbet indeholder:

 • Et individuelt forløb ved en neurofaglig virksomhedskonsulent med mulighed for tilknytning af psykolog og fysioterapeut
 • Indledende samtale med borger og koordinerende sagsbehandler, hvor mål og delmål aftales
 • Neurofaglig undervisning
 • Pårørendearrangementer
 • Individuelle samtaler med virksomhedskonsulent med fokus på energiforvaltning og psykoedukation
 • Råd og vejledning til arbejdspladsen – f.eks. oplæg på personalemøder
 • Opfølgning på virksomheden minimum hver 4. uge
 • Målrettede samtaler/møder med borger efter behov

Har du deltaget i et undervisningsforløb om hjerneskade og hjerneskadepåvirkning?

Find materialer fra undervisningen

Workbase Stagehøj er Jobcenter Silkeborgs egen virksomhed.

Her er der mulighed for at komme i et praktikforløb, hvor vi arbejder med de udfordringer, der har gjort det vanskeligt at finde en vej ind eller forblive på arbejdsmarkedet. Workbase Stagehøj er et trygt miljø, hvor du får mulighed for at øve dig i at gå på arbejde hver dag.

Vi arbejder med din motivation og forskellige muligheder for praktik, job og uddannelse. Vi arbejder samtidig med at reducere de barrierer, som gør vejen til praktik, job eller uddannelse besværlig.

Vi har forskellige typer opgaver, du kan prøve kræfter med. Herunder at producere, montere og pakke forskellige typer varer.

Kontakt

Kontakt din beskæftigelseskonsulent for at høre mere om dine muligheder for et praktikforløb.

Kontakt Jobcenter Silkeborg
Jobcenter Silkeborg
 
 

Telefon- og åbningstid

Mindfulness derhjemme

Er du blevet introduceret for mindfulness og vil du gerne fortsætte derhjemme? Eller vil du gerne finde ud af, om det er noget for dig?

Læs mere her

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje