IPS ”Individuelt planlagt job med støtte” er et tilbud til dig, der har bestemte psykiatriske sygdomme og ønsker hjælp til at opnå at komme i job eller uddannelse.
Indhold:
IPS er en virksomhedsrettet beskæftigelsesindsats, der er udviklet til at støtte borgere med bestemte psykiatriske lidelser til at opnå at komme i job eller uddannelse.
Den overordnede tanke i IPS er, at alle på trods af psykisk sygdom kan komme i uddannelse eller få arbejde med en intensiv sideløbende støtte og uden forudgående træning – når vi finder de rette omgivelser.
IPS kan hjælpe dig med at afklare dine fremtidige job- eller uddannelsesønsker og efterfølgende støtte dig til at komme i gang med den uddannelse eller det job, som du har ønske om.
Du bliver støttet af en IPS konsulent, der bl.a. har en god kontakt til det lokale erhvervsliv og uddannelsessystem. Støtten i IPS er individuel og tager udgangspunkt i netop dine ønsker og behov. Støtten kan efter behov fortsætte i en periode efter du er startet i job eller uddannelse.
Ingen bliver udelukket fra IPS på grund af arbejdshistorik, symptomer eller misbrug.
Den individuelle støtte kan fx bestå af:
- Støtte og hjælp til at komme i arbejde eller uddannelse. IPS konsulenten støtter både dig og en eventuel arbejdsgiver, hvis du/I ønsker det.
- Individuel støtte, der tager udgangspunkt i dine egne ønsker og med fokus på dine styrker og ressourcer.
- Karriererådgivning, hvor du bl.a. får støtte til at lave karriereplaner, CV og ansøgninger samt forberedelse af fx jobsamtaler.
- En koordineret indsats, hvor IPS konsulenten samarbejder med din sagsbehandler, kontaktperson i Psykiatriens Hus, bostøtte m.fl. Du har mulighed for at inddrage andre vigtige støttepersoner som eks. dine pårørende.
- Rådgivning i social- og beskæftigelseslovgivning. IPS konsulenten samarbejder med Jobcentret om bevilling af relevante støtteforanstaltninger.
Kriterier for at deltage i IPS:
- Har en diagnose indenfor det skizofreniforme spektrum (F2)
- Har en bipolar sindslidelse (F31) eller tilbagevende depression (F33)
- Har en bekræftet ADHD/ADD diagnose
Bor i Silkeborg Kommune
- Er motiveret for at deltage i IPS og ønsker at opnå arbejde eller uddannelse
- Skønnes ikke at have behov for døgntilbud
- Modtager ikke førtidspension eller folkepension
Sådan bliver du henvist til IPS:
Det er din sagsbehandler i Jobcenter Silkeborg, som kan henvise dig til IPS.
IPS starter med en indledende samtale, hvor du møder din IPS konsulent og vi taler om din motivation for job eller uddannelse.
Når du starter i IPS skal du underskrive en samtykkeerklæring, hvor du giver IPS lov til at udveksle oplysninger med Regionspsykiatrien Midt i Silkeborg.
Hvis du har spørgsmål vedr. IPS er du velkommen til at kontakte IPS teamleder Annette Nørgaard Vibe Svendsen på telefon: 23476701 eller mail: ann@silkeborg.dk