Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Arbejde og ledighed Ungeguiden Ungeguiden 13-17 år Fritidsjob for unge 13-17 år

Fritidsjob for unge 13-17 år

Når du søger et fritidsjob som ung under 18 år, gælder der både de samme arbejdsmiljøregler, som for voksne over 18 år, og en række særlige regler for unge under 18 år.

De fleste både unge og voksne får job gennem nogen, de kender, eller nogen de kender, som kender nogen, der søger en ny medarbejder. Hvis ikke dit netværk kan hjælpe dig, kan du holde øje med de mange skilte både inde og ude foran butikker. Du kan desuden holde dig opdateret på Ungeguidens Facebook-side, hvor der løbende bliver slået fritidsjob op. Se Ungeguidens Facebook-side her.

Du skal heller ikke være bleg for at lave en uopfordret ansøgning, hvor du ganske kort beskriver:

Hvad søger jeg?

  • Skriv, hvad det er for et job (ungarbejder, flaskedreng, butiksmedhjælper) og hvilken virksomhed du søger jobbet hos.

Hvem er jeg?

  • Skriv gerne lidt om hvad du laver (skole, fritidsinteresser), og helt generelt lidt om hvad du godt kan lide at bruge din tid på.
  • Tilføj derudover lidt om dine personlige styrker (positiv, smilende, hjælpsom, arbejdsom mm.)

Hvorfor vil jeg gerne have et fritidsjob?

  • Skriv lidt om, hvorfor du gerne vil have et fritidsjob hos netop denne virksomhed. Husk, at det ikke behøver kun at være pengene, der motiverer dig. Hvis du søger et fritidsjob på et værksted, må det gerne hænge sammen med din interesse for biler eller mekanik.

Råd til din jobansøgning

  • Skriv ikke mere end en halv til en hel A4 side.
  • Tilføj et billede af dig, som ligner dig godt, til ansøgningen.
  • Hvis du søger et uopfordret job, skal du først tale med en medarbejder i virksomheden, før du afleverer din ansøgning.
  • Husk, at hvis du får et afslag, så handler det oftest om andet end dig som ansøger, så mist ikke modet og fortsæt jagten!

 

Hvad må jeg arbejde med og hvor mange timer må jeg arbejde om ugen?

Inden du søger fritidsjob, er det en god idé at undeersøge arbejdsmiljøreglerne fra Arbejdstilsynet i forhold til hvad du må/hvad du ikke må i forhold til et fritidsjob. Se arbejdsmiljøreglerne for unge under 18 år.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje