Kantinebranchen
Jobmuligheder generelt
- Der er nogenlunde jobmuligheder i branchen både for faglærte og ufaglærte.
Jobmuligheder for deltid og fleksjob
- Der er gode muligheder for deltid og fleksjob.
- Fleksjob kan fungere, hvis der kan tages de korrekte skånehensyn.
- Deltidsansatte er efterspurgt i branchen, da der kan være stor variation i, hvor travlt der er i løbet af dagen.
Uddannelse
- Relevant uddannelse er en fordel, men ikke et krav.
- Relevante uddannelser kan være kok, ernæringsassistent og cater.
- Læs mere om ernæringsassistent (UddannelsesGuiden)
- Læs mere om kok (UddannelsesGuiden)
Lærlinge og studerende
- Branchen er åben for elever, voksenlærlinge og mesterlære.
Faglige kvalifikationer
- Relevant uddannelse og erfaring er en fordel.
- Der ansættes mange ufaglærte i branchen.
- Det er en fordel at kunne tale dansk, men ikke et krav.
- Tal- og ordblindhed kan godt håndteres.
Personlige kvalifikationer
- Du skal være mødestabil og møde til tiden.
- Det er vigtigt, at du kan lide at lave mad og/eller gøre rent.
- Du skal kunne passe ind i forretningen og teamet.
Arbejdstid
- Oftest kl. 6-14 eller 7-15.
- Arbejdstiden kan variere afhængigt af virksomheden.
Fysiske og psykiske krav
- Arbejdet foregår næsten udelukkende stående.
- Det kan være fysisk hårdt arbejde med mange skridt på en arbejdsdag.
- Tidspres kan forekomme, hvor arbejdet skal gå hurtigt, og man skal være omstillingsparat.
- Det psykiske arbejdsmiljø kan være krævende med travlhed og en hård tone.
Arbejdsopgaver
- Madlavning.
- Rengøring.
- Administrative opgaver (afhængigt af uddannelse og kompetencer).
- Stillingsbetegnelser
- Ernæringsassistent, Køkkenmedhjælper, Kok, Køkkenchef, Kantineleder, Smørrebrødsassistent, Smørrebrødsjomfru, Souschef-køkken.
Tips til jobsøgning
- Du kan finde jobs i branchen gennem netværk, Jobindex og sociale medier.
Virksomhedspraktik
- Mange kantiner vil gerne tilbyde afklarende praktikker.