Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Bo i Silkeborg Flagdag for Danmarks udsendte

Flagdag for Danmarks udsendte

Den nationale flagdag den 5. september markeres i Silkeborg Kommune

Hvert år, den 5. september, markerer vi den nationale flagdag, også i Silkeborg Kommune. På dagen takker vi de, der er og har været udsendt for Danmark. Vi mindes også de, der aldrig kom hjem.

I 2023 rekvirerede Silkeborg Kommune en liste fra Forsvarets Personalestyrelse med mere end 800 personer, der er eller har været udsendt herfra. Dertil kommer endnu flere, som har været udsendt for organisationer, Udenrigsministeriet mm. og personer, der af forskellige årsager ikke ønsker at være registreret på Forsvarets liste.

Vi finder det vigtigt at markere den årlige flagdag, velvidende at det også er vigtigt at huske de udsendte de øvrige 364 dage.

Program for flagdagen indeholder følgende:

  • Kransenedlæggelse på Alderslyst Kirkegård
  • Gudstjeneste
  • Flagdagsmarch
  • Officiel markering, hvor tidligere udsendte inviteres til et arrangement på rådhuset. 

Tidligere udsendte, som er registreret som udsendte eller tidligere udsendte hos Forsvarets Personalestyrelse vil ca. 1. august modtage en personlig invitation fra borgmesteren i sin e-Boks. 

Fra 1. august vil årets flagdagsprogram blive offentliggjort her på siden. Herefter vil det i tidsrummet frem til 22. august være muligt at tilmelde sig den officielle del af programmet.

Kontakt Borgmesterkontoret
 
 

Har du spørgsmål om grundlovsceremonien? Så er du velkommen til at kontakte borgmesterkontoret.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje