Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Social støtte og psykiatri Oversigt over bosteder, bofællesskaber og aktivitetstilbud for voksne Bofællesskabet Amerikavej

Bofællesskabet Amerikavej

Bofællesskabet Amerikavej er borgere med psykiske lidelser, der har brug for lidt tættere kontakt til personalet, men som klarer sig primært med bostøtte.

Lidt om tilbuddet:

Bofællesskabet Amerikavej er et botilbudslignende bofællesskab for 6 borgere i den voksne målgruppe. Tilbuddet er ikke med døgndækning. De 6 lejligheder er ejet af Silkeborg Boligselskab.

I forbindelse med lejlighederne er der et fælleshus, som kan benyttes af borgerne i tilbuddet – også når der ikke er personale til stede.

Fælleshuset indeholder også et værested, som er åbent 2 gange om ugen, dette benyttes også af andre borgere i kommunen.

Der vil i tidsrummet 8.00 til 16.00 i hverdagene være medarbejdere i fælleshuset i varierende omfang, da huset også indeholder deres kontor. Værestedets åbningstider er onsdag 15.30-19.45 og fredag 9.30-11.00.

Målgruppe:

Målgruppen i bofællesskabet er borgere med psykiske lidelser, der har brug for lidt tættere kontakt til personalet, men som klarer sig primært med bostøtte. Borgernes funktionsniveau skal være på et niveau, så de kan klare sig med personale i hverdagene i dagtimerne.

Det er ønskeligt, at borgerne vil indgå i bofællesskabets åbningstid.

Kommunen visiterer til tilbuddet jf. § 105 i Almenboligloven og støtten gives efter Servicelovens § 85.

Aktiviteter:

Pt. er åbningstiderne i bofællesskabet:

  • Tirsdag fra kl. 10.00 - 12.00. Her laves der kaffe og spises rundstykker, snakkes om stort og småt
  • Torsdag fra 13.00 - 15.00. Aktiviteterne er gåture, udflugter, spil, husmøde og hvad der måtte være af ønsker og behov hos beboerne.
Kontakt
Bofællesskabet Amerikavej Amerikavej 37-47 8883 Gjern
 
 

Funktionsleder

Michael Strandgaard Krause

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje