Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Social støtte og psykiatri Oversigt over bosteder, bofællesskaber og aktivitetstilbud for voksne Bostedet Kjellerup

Bostedet Kjellerup

Bostedet i Kjellerup er til borgere mellem (18)35-65 år. Diagnoser vil primært være almene psykiatriske lidelser som skizofreni, personlighedsforstyrrelse, depression og angst, samt nedsat socialt funktionsniveau.

Lidt om tilbuddet:

Bostedet i Kjellerup er et Socialpsykiatrisk Bosted, som henvender sig til borgere fra 18 år og opefter, primære målgruppe 35+, med en almen psykiatrisk lidelse.

Bostedet har plads til 17 beboere, fordelt på 2 etager. Hver beboer har deres egen lejlighed/værelse, med direkte adgang til fællesarealerne.

Der er let adgang til en stor have samt terrasse. I haven er der et orangeri, som beboerne er kan være med til at holde. Vi har også beboerhaver pt. 3 stk.

Når en borger indskrives på Bostedet, forventes det at man har et ønske om, at samarbejde med medarbejderne om at nå sine mål, at indgå så meget som muligt i det sociale fællesskab der er på Bostedet, samt at deltage i fællesaktiviteter som madlavning, beboermøder mm.

Tilbuddet er kendetegnet ved:

  • At borgerne har deres egen lejligheder, med mulighed for at bruge fællesfaciliteter som opholdsrum, pc-rum, krea-rum, køkken og lignende.
  • At borgerne har mulighed for at kunne være sammen med andre borgere omkring madlavning og andre aktiviteter.
  • at være et sted hvor man bor for en periode, en årrække, mens man har behov for støtte til at mestre sit liv, samt være social med andre.
  • Et sted hvor der arbejdes med individuelle mål og hvor hovedformålet er mestring på flest mulige områder, på bedst mulig måde.
  • Personale med høj faglighed, som arbejder med anerkendte støttemetoder, træning og opbakning, i det omfang der skønnes nødvendigt.
  • Personale som er tæt på borgeren, - og samtidig i tilpas afstand, således at målet om selvstændighed og fremmelse af mestring hele tiden er i spil.

Målgruppe:

Tilbuddets målgruppe er borgere mellem (18)35-65 år. Diagnoser vil primært være almene psykiatriske lidelser som skizofreni, personlighedsforstyrrelse, depression og angst, samt nedsat socialt funktionsniveau.

Borgerne på Bostedet er kendetegnet ved et stort støttebehov, både i dag, aften og nattetimerne. Støtten tilrettelægges ud fra den enkeltes mål, behov, samt egne ønsker for udvikling.

Har man et aktivt misbrug, skal man være indstillet på at arbejde med at mindske det. Vi har et tæt samarbejde med Rusmiddelcenteret i Silkeborg, som vi forventer at beboeren indgår i, hvis de har en misbrugsproblematik. Rusmiddelbrug der influerer negativt på bofællesskabets andre beboere, kan ikke accepteres.

Borgerne der visiteres til tilbuddet skal være i målgruppen til et § 107-108.

Boligoplysninger:

Bygningen har to etager, samt en kælder.

I stueetagen er Bostedet etableret med 10 lejligheder, som alle indeholder stue, soveværelse, badeværelse samt et køkken. Lejlighedernes størrelse varierer fra 34 m2 til 37 m2.

På 1. sal er der 5 lejligheder på ca. 50 m2. Derudover er der 2 værelser alle med toilet og bad. Størrelsen af dem varierer mellem ca. 15 m2 - 25 m2.

Endvidere er der på Bostedet fælles opholdsrum, spisestue og aktivitetsrum, på begge etager. Der er vaske- og tørrerum i kælderen.

Elever og studerende

Bostedet Kjellerup er praktiksted for Sygeplejestuderende og SSA-elever.
Læs mere om elever og studerende i Socialafdelingen

Kontakt
Bostedet Kjellerup Vestergade 42C 8620 Kjellerup
 
 

Funktionsleder

Torben Schleppegrell L Svendsen

Tlf. 21 31 80 73

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje