Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Social støtte og psykiatri Oversigt over bosteder, bofællesskaber og aktivitetstilbud for voksne Botilbuddet H.C. Branners Vej

Botilbuddet H.C. Branners Vej

Botilbuddet H. C. Branners Vej er unge voksne med psykisk sårbarhed i alderen 16 til max. 40 år.

Lidt om tilbuddet:

Botilbuddet H.C. Branners Vej er beliggende i Balle-Området i Silkeborg. Der er indkøbsmuligheder og grønne områder i nærområdet. Busser til midtbyen går lige udenfor tilbuddet.

Det overordnede formål for botilbuddet H. C. Branners Vej er, at det skal være et springbræt for, at de unge voksne med psykisk sårbarhed kan komme videre i livet og få et selvstændigt og meningsfuldt hverdagsliv. For at nå dette mål skal fokus på indsatsen være den enkelte beboers mulighed for at komme sig og have en god hverdag med mulighed for udredning, socialpsykiatrisk støtte og behandling, træning, afhjælpning af konkrete problemstillinger, noget meningsfuldt at stå op til og selvstændighed. Beboerne støttes i almene færdigheder i dagligdagen, så de kan leve og mestre en så normal hverdag som muligt.

På Botilbuddet bor der 24 unge med psykisk sårbarhed.

I tilknytning til lejlighederne er der fællesarealer med opholdsstue, fælles køkken og nicher til socialt samvær. Der er vaskeri, som kan benyttes af beoerne.

I Botilbuddet er der endvidere aktivitetsrum samt et træningslokale med fitness-maskiner. Samtidigt omkranses Botilbuddet af en parklignende have, som indbyder til såvel fysiske aktiviteter, socialt samvær og ro.

Det er ikke tilladt at have hund på tilbuddet, med mindre det er en certificeret servicehund.

Målgruppe:

Målgruppen for Botilbuddet H. C. Branners Vej er unge voksne med psykisk sårbarhed i alderen 16 til max. 40 år.

Diagnoser er primært almene psykiatriske problematikker som skizofreni, personlighedsforstyrrelse, depression og angst. De mere komplekse problemstillinger som enkelte borgere har med spiseforstyrrelse, dobbelt- eller triplediagnoser vil også være en del af målgruppe.

Målgruppen er kendetegnet ved et funktionsniveau, hvor der er behov for, støtte i almene færdigheder i dagligdagen, men hvor de unge også i mange aspekter er selvhjulpne. De unge voksne støttes i at leve et liv, som minder om andre unge voksne i samme aldersgruppe.

Overordnet tager vi udgangspunkt i en behovsorienteret socialpsykiatrisk støtte og behandling af den enkelte borger.

Behandlingen kan i gennemsnit vare 2 til 3 år. Den socialpsykiatriske støtte og behandling omfatter ikke behandling af stofmisbrug. Enkelte beboere kan dog have et forbrug, men i så fald vil der ske ændring af den pågældende beboers handleplan med det formål at arbejde mod ophør af forbrug i tæt samarbejde med Rusmiddelcentret. Der laves altså ikke afrusningsbehandling.

Boligoplysninger:

På Botilbuddet H. C. Branners Vej er der 13 2-rums boliger på ca. 53 m2. Disse indeholder soveværelse, entre, badeværelse og stue med fuldt udstyret køkken. Endvidere indeholder tilbuddet 11 1-rums boliger på ca. 27 m2, som indeholder badeværelse, entre og opholdsrum med fuldt udstyret køkken.

Læs mere

Link

Kontakt
Botilbuddet H.C. Branners vej H.C. Branners vej 1P 8600 Silkeborg
 
 

Funktionsleder

Rikke Frølund Bækgaard

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje