Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Social støtte og psykiatri Oversigt over bosteder, bofællesskaber og aktivitetstilbud for voksne Frydenslund Aktivitetstilbud

Frydenslund Aktivitetstilbud

Frydenslund Aktivitetstilbud er for voksne mellem 18 – 65 år som har et psykisk eller fysisk handicap

Lidt om tilbuddet:

Frydenslund Aktivitetstilbud tilbyder beskyttet beskæftigelse efter §103 og aktivitets- og samværstilbud efter §104.

Aktiviteter:

Beskyttet beskæftigelse

Beskyttet beskæftigelse foregår i produktionen og køkkenet.

I produktionen løses der produktionsopgaver for forskellige virksomheder bl.a. pakker vi legetøj og laver støvsugerfiltre mm.

I køkkenet produceres der mad til kantinen, forskellige botilbud og bestillingsopgaver. Derudover er opgaverne at holde køkkenet rent og løse andre praktiske gøremål i forbindelse med køkkenarbejde.

Opgaverne både i køkken og produktion er tilpasset den enkeltes evner og der lægges vægt på uddelegering, fleksibilitet og ansvar.

Som borger i køkken og produktion, bliver du også naturligt en del af de øvrige aktiviteter der er i huset. Fx fejrer vi altid højtiderne.

Aktivitets- og samværstilbud

På Frydenslund Aktivitetstilbud er der 3 aktivitets- og samværsgrupper. Hver borger er tilknyttet en basisgruppe hvorfra de fleste af dagens aktiviteter udspringer.

Grupperne, består af borgere på forskellige funktionsniveauer. De tre grupper har både individuelle og fælles aktiviteter. Årets traditioner bliver holdt i hævd og vi fejrer hvad vi kan fejre.

Alle grupper har mulighed for at tilbyde aktiviteter i hverdagen og på tværs i huset. Blandt andet tilbyder vi musik, IKT, massage, IT og kreativt værksted og da vi ligger i centrum af Silkeborg, Danmarks Outdoor Hovedstad, tager vi som en hel naturlig del naturen i brug til mange af vores aktiviteter.

For os er det vigtigt at skabe en nærværende og meningsfyldt hverdag for borgerne, hvor fokus er på at udvikle og vedligeholde sociale, psykiske og fysiske evner. Metodisk, arbejder vi med KRAP (kognitiv, ressourcefokusende, anerkendende pædagogik) i alle vores grupper.

Vi sammensætter tilbuddet i samarbejde med den enkelte borger og tager hensyn til deres behov, samtidig med vi benytter de muligheder fællesskabet giver.

Målgruppe:

Frydenslund Aktivitetstilbud tilbyder beskyttet beskæftigelse efter §103, samt aktivitets- og samværstilbud §104.

Målgruppen er 18 – 65 årige som har et psykisk eller fysisk handicap.

Frydenslund Aktivitetstilbud har omkring 90 borgere indskrevet og er Silkeborg Kommunes største dagtilbud. Frydenslund er smukt placeret nær midtby og naturen med smukke søer tæt ved. Vi holder til huse i et dejligt hus som vi deler med et botilbud og vi har alle stor glæde af en fælles gårdhave.

Frydenslund aktivitets- og samværstilbud, består af 26 medarbejdere og 1 studerende. Det er personale, som har stor erfaring og kompetencer med at arbejde med borgere med funktionsnedsættelse.

Elever og studerende

Aktivitetstilbuddet Frydenslund er praktiksted for pædagogstuderende og SSA-elever.
Læs mere om elever og studerende i Socialafdelingen

Kontakt
Aktivitetstilbuddet Frydenslund Grønnegade 10 8600 Silkeborg
 
 

Funktionsleder

Lene Skovgaard Bach

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje