Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Social støtte og psykiatri Oversigt over bosteder, bofællesskaber og aktivitetstilbud for voksne Værestedet Mødestedet

Værestedet Mødestedet

Værestedet Mødestedet er for psykisk sårbare borgere over 18 år i Silkeborg kommune.

Lidt om tilbuddet:

Mødestedet er et socialpsykiatrisk værested, hvor du har mulighed for at danne netværk med ligesindede. Vi ligger centralt i Silkeborg midtby på Skoletorvet,- kun 5 minutters gang fra banegården.

Vi er et åbent tilbud, og du kan komme som det passer dig, inden for vores åbningstid.

Du sætter dagsordenen for, hvad du vil bruge Mødestedet til, og hvor tit du vil komme her.

Udover de forskellige aktiviteter vi tilbyder i løbet af ugen,- er der mulighed for at hygge sig med en kop kaffe, en snak med ligesindede eller brætspil.

Har du lyst til at se og høre mere, er du meget velkommen til at kigge forbi uanmeldt, men vi opfordrer til at ringe på tlf. nr.: 2151 5001 og lave en aftale, da vi derved kan afsætte god tid til rundvisning i huset.

Der er mulighed for at blive visiteret, hvis du har behov for yderligere støtte til fx  at få struktur i din hverdag. Dette vurderes i samarbejde med din sagsbehandler.

Åbningstider:

Mandag: 11.00-16.00
Tirsdag: 13.00-19.00
Onsdag: 9.00-16.00
Torsdag: 9.00-16.00
Fredag: 9.00-15.00 eller 16.00 (hver 3. fredag til kl. 16.00 - Ring til os ved spørgsmål)
Lørdag: 11.00-15.00
Søndag: lukket

Målgruppe:

Mødestedet er for psykisk sårbare borgere over 18 år, og som er bosiddende i Silkeborg kommune.

Der er mulighed for at blive visiteret, hvis du har behov for yderligere støtte til fx at få struktur i din hverdag. Dette vurderes i samarbejde med din sagsbehandler.

Mad og drikke:

Èn af vores aktiviteter er vores ”Fælleskøkken”,- som tirsdag til lørdag laver mad til salg i huset.

Maden bliver lavet, hvis der er brugere, der melder sig til indkøb og madlavning - sammen med personale. Vi tilpasser aktiviteterne, så alle kan være med.

Maden serveres kl. 12.00 (undtagen tirsdag)

Tirsdag aften er der fællesspisning med varm aftensmad kl. 17.30 - (forudsat der er borgere, der tilmelder sig Fælleskøkkenet) Ved fællesspisningen deltager dem, der ikke har været med i køkkenet, i lodtrækningen om små praktiske opgaver i forbindelse med spisningen.

(tilmelding senest kl. 16.00 på IBG skærmen)

Du kan købe kolde og varme drikke til rimelige priser.

Du er velkommen til at medbringe din egen mad og drikke.

Aktiviteter:

Aktiviteterne i Mødestedet varierer efter årstid, tilslutning, ønsker og ressourcer. Alle i huset har mulighed for at deltage og få indflydelse på det, der foregår i huset.

Af aktiviteter i huset kan nævnes:

 • Åbent kreativt værksted: Hvor der arbejdes med mange forskellige aktiviteter, så som smykke fremstilling, kunst på lærred, decoupage, mosaik og mange andre ting.
 • Gåture: Der er 3 gange om ugen mulighed for at gå ture i Silkeborgs skønne natur.
 • Bordtennis: På 2. sal har vi et lille motionslokale hvor vi en gang om ugen spiller bordtennis
 • Strikke/hækleklub: Hver fredag strikker/hækler vi sammen i kreativt værksted. Der er hjælp at få fra erfarne strikkere/hæklere.
 • NADA: Man har mulighed for at få NADA tirsdag kl. 14.00 og fredag kl. 12.30.
 • Værksted i kælderen: Her bliver der lavet diverse DIY projekter
 • SELSKABSgruppe: En gruppe der omhandler den fysiske og mentale sundhed. Der kan være forskellige ting og aktiviteter på programmet, både i og ude af huset.
 • Gårdhave gruppe: Vi sørger for at der er hyggeligt i vores dejlige gårdhave. Der bliver bl.a. plantet planter og holdt orden.
 • Mødestedets band: Der kan være venteliste
 • Samtalegruppe

De aktuelle aktiviteter vil blive præsenteret ved en rundvisning.

IBG Skærm:

Vi har på Mødestedet fået sat en IBG skærm op, der fungerer som et digitalt ugeskema. Her kan man følge med i hvad der sker på Mødestedet af aktiviteter, om der bliver serveret mad, ændring af åbningstider, tilmelding til bl.a. mad/aktiviteter og meget mere.

Du skal oprettes som bruger, hvis du skal tilmelde dig spisninger, diverse aktiviteter, NADA osv. Dette vil personalet være behjælpelige med.

Man kan også få IBG som en app på sin smartphone med de samme funktioner som skærmen.

Fællesmøder:

I mødestedet er der Fællesmøder den første tirsdag i måneden kl. 13.30.

Fællesmøderne er husets demokrati og her er det muligt at få indflydelse på vores fælles hverdag i Mødestedet.

Traditioner i Mødestedet:

På Mødestedet tager vi udgangspunkt i årets gang og holder fast i de traditioner, der knytter sig til højtider og årstiden. Der bliver blandt andet afholdt fastelavnsfest,- påskefrokost, julefrokost mm.

En gang om året lukker vi huset, hvor brugere, frivillige og personale tager ”Ud i det blå”. Oftest er den en udflugt til et hyggeligt spisested.

Derudover er der flere små udflugter i løbet af året,- oftest i forbindelse med de forskellige aktivitets grupper.

Husets rammer:

Der kommer mange forskellige mennesker i huset, så her er "højt til loftet" og der skal være plads til alle. Derfor skal du udvise accept, tolerance og venlighed i samværet med de andre brugere.

Du må ikke være til gene for andre når du er her. Det vil sige, at du ikke må være påvirket af alkohol, stoffer, -eller på nogen måde være aggressiv, truende eller voldelig. Hvis dette ikke respekteres, kan det medføre bortvisning og karantæne fra stedet.

Elever og studerende

Værestedet Mødestedet er praktiksted for Pædagogstuderende.
Læs mere om elever og studerende i Socialafdelingen

Kontakt
Værestedet Mødestedet Estrupsgade 4 8600 Silkeborg
 
 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje