Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed, forebyggelse og pleje Reparation, udskiftning, tilretning og vedligehold af hjælpemidler

Reparation, udskiftning, tilretning og vedligehold af hjælpemidler

Praktiske informationer om reparation og vedligehold af hjælpemidler

Hvis du har lånt et eller flere hjælpemidler af os, kan du normalt ikke få hjælp til dækning af udgifter, der følger af brug af hjælpemidlet såsom rengøring, smøring, efterspænding, luft i hjulene eller lapning.

Du skal behandle, vedligeholde og opbevare de lånte hjælpemidler forsvarligt, og du må ikke sælge, udlåne eller pantsætte dem.

Hvis du får behov for andre hjælpemidler eller ikke længere har behov for et hjælpemiddel, skal du kontakte en sagsbehandlende terapeut, der er tilknyttet dit område. 

Du har selv ansvaret for at flytte dine hjælpemidler, hvis du skifter adresse midlertidigt eller permanent.

Hvis du flytter fra Silkeborg Kommune, skal du kontakte en af de sagsbehandlende terapeuter.

Hvis du har fået udleveret et hjælpemiddel med brugte dæk, og får du brug for udskiftning indenfor det første år, udskifter depotet dem uden udgift for dig. Hvis du har brug for mere end en årlig udskiftning, betaler du kun selv den første. Du bestemmer, hvilken cykelsmed du vil bruge.

Vi giver støtte til reparation af hjælpemidlet efter behov.

Undtagelsesvis skal du selv betale, hvis dit valg af hjælpemiddel gør, at der er ekstraordinært dyre eller hyppige reparationer.

Du kan ikke få hjælp til drift, rengøring eller vedligeholdelse af hjælpemidlet.

Afhentning af hjælpemidler

Har du hjælpemidler, som du ikke længere benytter, kan du bestille afhentning i Silkeborg Hjælpemiddelcenters telefontid.

Reparation og vedligehold af hjælpemidler

Du skal selv sørge for vedligeholdelse af dine hjælpemidler – fx nye dæk og slanger, udskiftning af pærer og batterier. 

Er dit hjælpemiddel gået i stykker, kan du kontakte Silkeborg Hjælpemiddelcenter i telefontiden og lave aftale om tid for reparation. Du kan ikke komme uden aftale.

Hvis reparationen tager længere tid, kan du i nogle situationer få tilbudt et erstatningshjælpemiddel imens. Reparation af et hjælpemiddel er gratis.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje