Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Afdelinger og ledelse Sundheds- og Omsorgsafdelingen Uddannelser i Sundhed og Omsorg

Uddannelser i Sundhed og Omsorg

Vil du være med til at gøre en forskel? - I Sundhed og Omsorg kan du tage uddannelsen som social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Som elev vil du opleve et attraktivt uddannelsesforløb, hvor du får rig mulighed for at udvikle dine personlige og faglige kompetencer.

Social- og Sundhedsuddannelserne

Fra januar 2017 er uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent to adskilte uddannelser. De har hver deres selvstændige profil.

Social- og sundhedshjælper uddannelsen retter sig mod "det gode hverdagsliv" og social- og sundhedsassistent uddannelsen retter sig mod "den syge borger".

Du vælger dig direkte ind på uddannelsen allerede på grundforløb 2 (SOSU) i forhold til om du ønsker at fortsætte på social- og sundhedshjælper uddannelsen eller social- og sundhedsassistent uddannelsen.

Du kan dog skifte retning efter grundforløbet. Har du grundforløb 2 (SOSU) efter august 2015, kan du søge direkte ind på enten social- og sundhedshjælper uddannelsen eller social- og sundhedsassistent uddannelsen.

Du kan også tage social- og sundhedshjælper uddannelsen først og sidenhen læse videre på social- og sundhedsassistent uddannelsen.

Hvis du har taget social- og sundhedshjælper uddannelsen før 2017 og senere ønsker at tage social- og sundhedsassistent uddannelsen, kan du stadig søge ind på social- og sundhedsassistent uddannelsen og få merit på 5 ugers skole og 5 måneders praktik.

Læs mere om uddannelserne:

Laila Andersen

Uddannelsesansvarlig SOSU området

+4520517609

Laila.Andersen@silkeborg.dk

Nyttige links

Læs om hvordan det er at være SOSU-medarbejder i Silkeborg Kommune

Se Social+Sundheds SOSU-kampagne på socialsundhed.dk

Gå til Social+Sundhed på Facebook hvor du kan følge forskellige historier

Video med Rasmus Brohave: Hvad kan jeg blive? Social- og Sundhedsassistent (Youtube)

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje