Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Her bygger vi Byggeprojekter

Byggeprojekter

Eriksborg – en ny bydel mellem Gødvad og Grauballe

I 2040 vil Eriksborg være hjem for 7.000 borgere fordelt i 3.800 boliger. Følg med i udviklingen af den nye bydel her på siden.

Fredensgård

Enggaard A/S er ved at opføre Fredensgård-byggeriet i Fredensgade i Silkeborg midtby. Byggeriet skal bl.a. rumme lejligheder, lokaler til erhverv, ny parkeringskælder og et offentligt tilgængeligt gårdrum ved det gamle torvecenter i Silkeborg by.

Omdannelse af Søfronten

I fremtiden skal Søfronten omdannes til en grøn bypark med plads til byliv, kultur og outdoor-aktiviteter langs søbredden.

Realisering af områdestudie i Sejs-Svejbæk

Frem mod 2028 realiserer vi områdestudiet for området omkring Sejs Skole

Stations- og banearealet

Stations- og banearealet skal omdannes, så midt- og sydby bindes bedre sammen på tværs af jernbanen. Området er et vigtigt ankomstpunkt til midtbyen, men i dag opleves det snarere som en bagside til midtbyen med jernbanen som en fysisk barriere og større

Stævnepladsens fremtid

Første skridt er at få fastlagt visionen for Stævnepladsen.

Støjdragen i det nordlige Silkeborg

Læs mere

Søholt – et unikt sports- og fritidsområde

Søtorvet og Papirfabrikken

I 2024 er Silkeborg forvandlet. Der står en ny bydel færdig på Søtorvet, et 70 meter højt hus og et nyt p-hus på Papirfabrikken i Silkeborg. Samtidig er vejene i området lagt om for at lette trafikken.

Udvikling af Havnen

Havnen skal omdannes og bindes bedre sammen med midtbyen og den nye del af Søfronten, så den i højere grad bliver et lokalt mødested med liv og aktivitet.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje