Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 2023 12 gratis outdooroplevelser i Silkeborg Kommune

12 gratis outdooroplevelser i Silkeborg Kommune

Vi har masser af skønne, sjove, bemærkelsesværdige og smukke outdooroplevelser, som bare venter på, at du indtager dem. Og så er de endda gratis. Her på siden finder du 12 gode bud:

1: SUPERLEGEPLADSEN I INDELUKKET

Oplev en naturlegeplads i særklasse med timevis af leg for store og små. Her kan du også blive klogere på Søhøjlandet og få viden om landskabets tilblivelse og sammensætning.
Hvor: Åhave Allé 9B, Silkeborg

2: STÆRKE STORM

Gå på opdagelse efter trolden Stærke Storm for en anderledes kulturoplevelse og en god gåtur i benene. Han af en af de mange træskulpturer, som Thomas Dambo har gemt rundt i landet.
Hvor: Gjessøvej 40, Silkeborg

3: SILKEBORG BIKEPARK OG MTB-SPORENE I VESTERSKOV, SØNDERSKOV OG NORDSKOVEN

Få motion på den sjove måde på vores MTB-legepladser, hvor der er er plads til alle. De blå flow og hoppesporerne er for begyndere, mens de røde og sorte spor er for øvede.
Hvor: Silkeborg Bikepark finder du på Kastaniehøjvej i Silkeborg. Læs mere om MTB-sporene på visitaarhus.dk.

4: SØBADENE VED ALMINDSØ

Forkæl dig selv og hop i et af Silkeborgs fantastiske søbade. De er populære samlingssteder, der ofte binder bylivet sammen med naturen. Ved Almindsø er der både sauna og badebroer.
Hvor: Østre Søbad: Horsensvej 2, Silkeborg - Vestre Søbad: Søndre Ringvej 1, Silkeborg

5: TRÆKSTIEN

Prøv en anderledes vandretur ved at lytte til historien om pramdragerne, mens du går i deres fodspor - søg på podcasten ‘Åsteder’ og find afsnittet ‘Trækstien: Gudenåen som hovedvej’.
Hvor: Find ruteforslag på silkeborg.dk/traekstien

 

6: SILKEBORG SKATEPARK

På toppen af Silkeborgmotorvejens tunnel ligger Danmarks største skatepark på ca. 6.000 kvm. Her kan du køre på løbehjul, rulleskøjter eller BMX over diverse sving, hop og ramper.
Hvor: Søholt Parkvej 4, Silkeborg

7: STILLEOMRÅDET I GJERN BAKKER

Gjern Bakker opstod som en rand foran en gletsjer, der senere blev gennemskåret af smeltevand fra istiden. Oplev det bakkede landskab og mærk stilheden uden trafiklarm.

Hvor: Find forslag til fx parkering og vandreture på udinaturen.dk

 

8: GUDENÅEN

Tag på fisketur, sejltur eller sheltertur og mærk vandets beroligende klukken. Du kan lytte til podcasten ‘Åsteder - Fortællinger fra Gudenåen’, der handler om landskabets skjulte historier.
Hvor: Find podcasten på oplevgudenaa.dk, hvor du også kan finde et hav af aktivitetsforslag 

 

9: SINDBJERG OG STOUBJERG

Oplev en vandretur i et smukt hedelandskab med en betagende udsigt fra de to bakketoppe, hvor lyngen bugter sig opad. Herfra kan du se hele sørækken fra Silkeborg til Himmelbjerget.
Hvor: Sejs Hede

 

10: SILKERUTEN

Få en anderledes kulturoplevelse på en 12 km lang gåtur, der samler de mange bynære outdooroplevelser i én rute gennem varierende natur med både vand og skov.
Hvor: Startsted ved fx Odden, p-pladsen ved Ørnsø eller Indelukket

11: KRABBES GRØNNE RING

Bliv klogere på Kjellerups kultur og historie, og oplev et morænelandskab, der blev dannet under sidste istid. På ruten får du både et skud kultur og en god omgang motion.
Hvor: Ruten omkranser Kjellerup - du kan hoppe på ruten, hvor det passer dig. 

 

12: VELLING SKOV OG SNABEGÅRD SKOV

Se Danmarks største bevoksninger af ældgammel bøg i Velling Skov. I Snabegård Skov kan du opleve en nåleskov fra 1800-tallet, og se den gamle togbane mellem Vrads og Bryrup.
Hvor: Find forslag til parkering og vandreture på naturstyrelsen.dk og udinaturen.dk

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

Genveje