Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 2023 Aktiv Fritid hjælper flere børn i gang med fritidsaktiviteter

Aktiv Fritid hjælper flere børn i gang med fritidsaktiviteter

175 børn i Silkeborg Kommune er på ti måneder blevet hjulpet i gang med fritidsaktiviteter gennem projektet Aktiv Fritid.

Alle børn skal have mulighed for at gå til noget i deres fritid, for fritidsaktivitet og fællesskab øger børns fysiske og psykiske vel. Det er tanken med projektet Aktiv Fritid i Silkeborg Kommune, der hjælper sårbare børn i gang med fritidsaktiviteter.

Målet er at hjælpe 250 børn på to år. Allerede siden Aktiv Fritids opstart i sommeren 2022 er 175 børn fra 28 lokalområder i Silkeborg Kommune blevet hjulpet i gang med alt fra kunstskøjteløb og svømning til spejder, billedkunst og band.

- Der er rigtig mange familier, der kontakter os. Vi oplever en meget stor efterspørgsel efter den hjælp, vi tilbyder i Aktiv Fritid. Det gælder både muligheden for fritidsvejledning og økonomisk støtte. Meningen med projektet er netop at hjælpe familierne med at overvinde de barrierer, der måtte være i forbindelse med, at deres barn kan komme i gang med en aktivitet, siger Sofie Husted Kirkegaard, der er projektleder og fritidsvejleder i Silkeborg Kommune.

Familierne får hjælp ud fra deres konkrete situation. Hjælpen kan blandt andet handle om at få viden om tilbud, der passer til netop deres barn eller støtte til økonomiske eller sproglige barrierer. Gennem fritidsaktiviteter får børn et frirum, hvor de kan blive glade for at gå til noget og få følelsen af at lykkes med deres aktivitet, samtidig med, at det skaber nye, sociale relationer.

Glade gymnastikdrenge

Brødrene William på 5 år og Phillip på 7 år er med hjælp fra Aktiv Fritid begyndt til gymnastik i Silkeborg.

- William og Phillip er superbegejstrede for at gå til gymnastik, hvor de får lov at klatre, hoppe og alt muligt andet. Det betyder meget for både drengene og jeg, at de kan gå til noget i deres fritid, siger Kent Nielsen, der er far til William og Phillip.

Kent Nielsen er ordblind, og hans læsehandicap gør blandt andet, at han ikke kan få overblik på hjemmesider. Via Aktiv Fritid har han fået fritidsvejledning og hjælp til at navigere, så hans børn er startet til gymnastik. Derudover har familien fået støtte til at betale kontingent.

- Jeg er sikker på, at mine drenge ville have været i gang med gymnastik for flere år siden, hvis jeg på egen hånd kunne få overblik. Jeg er virkelig glad for at have fået den hjælp, jeg havde brug for, siger Kent Nielsen, der er altmuligmand på Vestre Kirkegaard og også driver Ordblindecafe Silkeborg.

Læs mere om Aktiv Fritid her

Om Aktiv Fritid

  • Projektet Aktiv Fritid har været i gang siden sommeren 2022. Aktiv Fritid er støttet med 1,9 mio. kroner fra Socialstyrelsen og skal hjælpe børn i gang med fritidsaktiviteter.

  • Aktiv Fritid henvender sig til mennesker, der af den ene eller anden grund har svært ved at finde eller få råd til en fritidsaktivitet.

  • Børn og unge, der ikke i forvejen går til en fritidsaktivitet, kan søge støtte til kontingent og udstyr. Børnene og deres familier kan også få vejledning.

  • Frem til marts 2023 er 175 børn blevet hjulpet i gang med 23 forskellige type aktiviteter fordelt på 45 forskellige foreninger og fritidstilbud.

  • Aktiv Fritid løber med nuværende finansiering frem til 2024.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje