Skip til hoved indholdet
  Hjem Nyheder 2023 Vi holder jobmesse 25. september 2023

Vi holder jobmesse 25. september 2023

Skal du med til jobmesse på mandag? Læs mere om, hvordan du får mest ud af at deltage på messen.

På efterårets jobmesse kan du møde knap 30 forskellige arbejdsgivere, der er på jagt efter deres kommende medarbejdere. 

Det er en sjælden mulighed for at møde flere arbejdsgivere på én gang og få en snak om, hvor du kan bringe dine kompetencer i spil. Mange oplever dog også, at det kan være en samtale, der er lidt svær at tage hul på. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, der deltager som jobsøgende.

Læs med nedenfor og få en række konkrete råd til, hvordan du får mest ud af at deltage på jobmessen. 

Sådan får du mest ud af jobmessen som jobsøgende

Vi har samlet fire gode råd, så du kan forberede dig bedst muligt inden messen: 

 1. Vælg, hvilke virksomheder, du ønsker at komme i kontakt med (se hvilke virksomheder, du kan møde)
  • Bestem dig fx for tre virksomhed, du som minimum vil have en snak med. Lav på forhånd research om virksomhederne. 

 2. Vær nysgerrig
  • At tage på messe kan åbne øjnene for helt nye brancher eller muligheder - vær nysgerrig og åben over for det og tag også gerne en snak med de virksomheder, der ikke umiddelbart arbejder inden for dit fagområde. 

 3. Forbered spørgsmål 
  • Virksomhederne er til stede, fordi de gerne vil fortælle om sig selv og det arbejde, de udfører. Spørg gerne ind til, hvordan en arbejdsdag forløber, hvad de lægger vægt på i en ansøgning, e.l. Husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes, selvom det ikke skulle føre til en ansættelse. 
    
 4. Hav en præsentation af dig selv klar
  • Forbered en kort, mundtlig præsentation af dig selv, inden du træder ind på messen. Hvad har du lavet tidligere og hvem er du som person? Du kan evt. gøre dit CV klart, så du hurtigt kan sende det til virksomheden eller have et visitkort med. Vær opmærksom på, at de fleste virksomheder ikke modtager et fysisk CV, pga. GDPR-regler. 
 1. Udnyt den unikke situation
  • Det er vigtigt at have erfaring - men personlighed rækker også langt. På en messe har du en unik mulighed for at præsentere dig selv personligt. Du kender måske følelsen af, at hvis du bare kunne få en samtale, så ville det hele gå lidt nemmere. Her har du chancen - husk at bruge den. 

 2. Præsenter dig selv for virksomheder
  • Hvad er lige præcis dine kompetencer og styrker? Og hvordan er de relevante for virksomheden? Støt dig gerne op af den præsentation, du har forberedt hjemmefra. 

 3. Netværk
  • At tage på messe handler ikke nødvendigvis kun om at få et job her og nu. Det kan være lige så nyttigt at opbygge et netværk gennem den gode dialog. Selvom en virksomhed ikke har et relevant job for dig lige nu, så får du mulighed for at stille en masse spørgsmål, så du kan målrette din ansøgning senere hen. Det kan også betyde, at de husker dig til næste gang, de får en jobåbning, der passer til din profil. 

 4. Husk at udveklse kontaktoplysninger
  • Har du haft en god dialog? Så fortæl, at du er interesseret i fremtidige stillinger. Aftal, at du sender dit (målrettede) CV og bed om et visitkort til gengæld. Tilføj evt. hinanden på LinkedIn. 
 1. Dan et overblik
  • Få overblik over dine noter, visitkort og brochurer, så du har en samlet liste med virksomheder, jobåbninger eller kontakter at arbejde videre med. 

 2. Brug tid på ekstra research
  • Find ud af mere om de virksomheder, du har talt med. Søg på Google og LinkedIn - måske har I fælles kontakter eller andet, der kan understøtte en videre dialog?

 3. Send en tak-for-sidst hilsen
  • En kort hilsen på mail eller LinkedIn kan forlænge kontakten. Men vent ikke for længe - skriv senest 2-3 dage efter messen, så de stadig kan huske, hvem du er. Du kan også anmode om at connecte på LinkedIn. 

 4. Vær tålmodig
  • Vender din nye relation ikke tilbage med det samme, er der som regel en god grund - fx travlhed. De fleste skal nok svare på et tidspunkt. 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

Genveje