Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 1-årigt forsøg: Flere parkeringspladser på vej ved Østre Søbad

1-årigt forsøg: Flere parkeringspladser på vej ved Østre Søbad

For at forbedre trafiksikkerheden ved Østre Søbad laves der midlertidige parkeringspladser ved rundkørslen ved Frederiksberggade/Horsensvej. Samtidig bliver der parkeringsforbud cirka 200 meter på begge sider af Horsensvej ved Østre Søbad.

Illustration

Østre Søbad er et attraktivt og populært udflugtssted og bruges flittigt året rundt. På især varme sommerdage giver de mange parkerede biler i rabatten langs Horsensvej mange uhensigtsmæssige ind- og udkørsler samt besøgende, der træder ud af biler nær kørebanen.

Som et 1-årigt forsøg har Plan- og Vejudvalget besluttet at etablere en ny p-plads på det grønne areal ved rundkørslen ved Frederiksberggade/Horsensvej. Derudover indføres der på en strækning på 200 meter på hver side af søbadet parkering forbudt i græsrabatten på Horsensvej. Det sker for at forbedre trafiksikkerheden.

Det er ikke fastlagt, hvornår forsøget starter op. Når den nye parkeringsplads står klar, kan man bruge de 50-55 nye parkeringspladser, der får indkørsel fra Frederiksberggade. Herefter kan man gå de ca. 800 meter på fællesstien øst for Horsensvej og tage stitunnelen under Horsensvej til Østre Søbad. 

Teknik og Miljø har ad flere omgange forsøgt at finde alternative parkeringspladser, men på grund af beskyttet natur, fredskov mv. har det ikke været muligt.

Fakta: 

  • Fra 2017-2021 har der været 14 uheld ved Østre Søbad.
  • Der kører knap 14.000 biler i døgnet på Horsensvej.
  • Den nye parkeringsplads ved rundkørslen Frederiksberggade/Horsensvej skal rumme 50-55 parkeringspladser. Der er i forvejen 46 parkeringspladser, heraf 2 handicappladser, ved Østre Søbad.
  • Der indføres parkeringsforbud ca. 200 meter på begge sider af Horsensvej ved Østre Søbad.
  • Det er ikke fastlagt, hvornår det 1-årige forsøg går i gang. 

Dato arkiv

fredag den 1. marts 2024

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje