Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 5 vigtige nyheder fra ugen

5 vigtige nyheder fra ugen

Få et kort overblik over ugens vigtigste nyheder fra Silkeborg Kommune.

Flere penge til velfærd i bred budgetaftale

Fem af byrådets partier i Silkeborg Kommune har netop indgået en bred budgetaftale for 2024. I aftalen blev det blandt andet besluttet, at Silkeborg Kommune næste år vil bruge ca. 81 mio. kr. mere på velfærd og service, end der var tilfældet i budgettet for 2023.

Læs mere om budgetaftalen her

Kommunen vil styrke tilbud til borgere med autisme

Antallet af borgere med autisme stiger, og det øger behovet for flere gode autismetilbud. Silkeborg Kommune ønsker flere egne autismetilbud, så borgere i højere grad kan blive boende i deres lokalmiljø. Silkeborg Kommune har derfor 21. september 2023 officielt anmodet Region Midtjylland om at udarbejde en overdragelsesaftale omkring regionens autismetilbud i Gødvad.

Læs mere om overdragelsesaftalen her

Byrådsmøde i september

Tirsdag 26. september var der byrådsmøde i Silkeborg Kommune, hvor der blev vedtaget en række beslutninger. Blandt andet har byrådet vedtaget Planstrategi 2023-2050 endeligt, hvoraf en af fokuspunkterne er omstilling til grøn energi.

Læs mere om byrådsmødet her

Information om efterårets vaccinationer

Hvis du har fået en invitation i din e-Boks eller tilhører en risikogruppe, kan du blive vaccineret gratis i perioden 1. oktober 2023 til 15. januar 2024. Det gælder borgere på eller over 65 år, børn mellem to og seks år samt bestemte grupper, der anbefales at blive vaccineret mod influenza og covid-19.

Læs mere om efterårets vaccinationer her

Ingen tapper vand fra Arnakkekilden i denne omgang

Retten til at tappe vand fra Arnakkekilden ved Silkeborg Bad blev sat til udbud i sommers. Da Silkeborg Kommune kun modtog ét bud på tapning fra kilden, har Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttet, at tilbuddet afvises. Tapningen af kilden bliver på nuværende tidspunkt ikke genudbudt.

Læs mere om Arnakkekilden her

 

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje