Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Byrådet har besluttet

Byrådet har besluttet

Få et kort overblik over, hvad Byrådet har besluttet på mødet 27. august

Dialogmøde med borgerne

Silkeborg Kommune: Byrådet har holdt dialogmøde med borgerne. En borger ønskede ordet. Indlæggene handlede om muligheden for andre end skoleelever at komme med skolebussen, hvis der er plads.  Dialogmødet blev optaget og kan ses på KommuneTV.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 1

Dagsorden godkendt

Silkeborg Kommune: Byrådet har godkendt mødets dagsorden. Der var 23 punkter på dagsorden – heraf 6 lukkede.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 2

Kommuneplan for Ans opdateret

Ans: Byrådet har ændret kommuneplanen for Ans. I et nye tillæg er der plads til en dagligvarebutik ved Handal og boliger i den vestlige del af byen ved Ømosen samt mulighed for dobbelthuse langs indfaldsvejene. Der indgår også en helhedsplan for Ans By, hvor pejlemærkerne er: Boligudvikling, omdannelse af byen samt bedre cykelforbindelse over Tange Sø og styrkelse af ”Ans Circle Walk”.  Tillægget til kommuneplanen har været i 8 ugers høring. Der kom 21 svar, som har medført en række ændringer, som kan se i bilag til dagsordenspunktet.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 3

Plan for Sorring Friplejehjem er vedtaget

Sorring: Byrådet har vedtaget den endelige lokalplan for et friplejehjem på Høngevej i Sorring.  Der bliver plads til 30 boliger i et plan og max. 6,5 meters højde og med et serviceareal i midten. De grønne områder skal beplantes, så de ligner vild natur med plads til dyreliv og gode forhold for biodiversitet. Hver bolig får egen terrasse og der kommer en stor fælles terrasse foran bygningen. Der bliver indkørsel fra Høngevej. Planen omfatter også et område længere ude af vejen med plads til parcelhuse.  Planen har været i 8 ugers høring og der kom 7 svar. Ingen af dem var af en karakter, der har medført ændringer. 
Byrådsmødet, 27. august, punkt 4

Vintertjenesten bliver dyrere

Silkeborg Kommune: Byrådet er blevet orienteret om resultatet af udbuddet af vintertjeneste. 26 ruter var i udbud, og der kom tilbud til 15 af dem. De øvrige bliver der forhandlet aftaler om med entreprenører, der tidligere har kørt, men ikke budt ind på ruter denne gang. Byrådet har tidligere besluttet.  at vintertjenesten skal køre i samme omfang som tidligere, velvidende at det vil blive dyrere, da der er kommet flere veje i mellemtiden. Der er desuden lavet en ekstra klasse 1 rute på de store veje i Silkeborg Midtby, da snestormen i januar gjorde det klart, at ruten var for lang/tog for lang tid. Hvad vintertjenesten kommer til at koste, kommer an på vejret. Der er sat 15,7 mio. kroner af i år og 16,3 mio. i 2025. Eventuelt underskud dækkes af kassen lige som eventuelt overskud tilføres kassen.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 5/

Mulighed for at give påbud mod brug af pesticider

Silkeborg Kommune: Byrådet har givet Teknik- og Miljøafdelingen muligheden for at give påbud om at indskrænke brugen af sprøjtegift for at beskytte grundvandet i området, der er omfattet af indsatsplanen for grundvand, hvis muligheden for at indgå frivillige aftaler ikke er til stede.  Uanset hvad er der fuld erstatning til lodsejerne, men med frivillige aftaler øger lodsejernes mulighed for skattefrihed.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 6

Mulighed for at give påbud mod brug af pesticider i BNBO-områder

Silkeborg Kommune: Byrådet har givet Teknik- og Miljøafdelingen muligheden for at give påbud om at indskrænke brugen af sprøjtegift i sårbare boringsnære beskyttelsesområder tæt på vandboringer (BNBO-områder) for at beskytte grundvandet i området, der er omfattet af indsatsplanen for grundvand, hvis muligheden for at indgå frivillige aftaler ikke er til stede.  Uanset hvad er der fuld erstatning til lodsejerne, men med frivillige aftaler øger lodsejernes mulighed for skattefrihed.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 7

2,6 mio. kroner til arbejdet med Klimaplanen

Silkeborg Kommune: Byrådet har bevilget 2,6 mio. kroner til arbejdet med en række tiltag, der skal være med til, at Silkeborg Kommune som geografi bliver C02-neutral i 2045. Tiltagene er samlet i Klimaplan 2045 og i denne omgang skal pengene bruges på en mobilitetsplan, der fremmer bæredygtig transport, arbejdet med at fremme vedvarende energi i kommunen, klimatilpasning og handlinger, der fremmer cyklismen, samt andre mindre projekter. Byrådsmødet, 27. august, punkt 8

Beretning fra revisorerne godkendt

Silkeborg Kommune: Byrådet har godkendt revisorernes beretning efter gennemgang af det samlende regnskab for 2023.  Regnskabet har fået en påtegning uden forbehold, men der er en ting, der skal ændres på. Der er en generel fejl, hvad angår administration af tabt arbejdsfortjeneste, hvor der ikke er taget stilling til sparede udgifter og at de derfor ikke bliver modregnet i den beregnede, tabte arbejdsfortjeneste. Alle sager bliver nu gennemgået seneste 1. oktober 2024. Byrådet har nu dermed endelig godkendt det samlede regnskab.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 9

Nye bevillinger efter budgettjek

Silkeborg Kommune: Byrådet har godkendt en række tillægsbevillinger efter det seneste tjek af budgettet pr. 31. maj samt halvårsreguleringen af statslige tilskud.  
Byrådsmødet, 27. august, punkt 10

Orientering om budgettjek pr. 31. maj

Silkeborg Kommune: Byrådet er blevet orienteret om forventningerne til at budgettet kan overholdes. På nuværende tidspunkt ser det ud til et der blevet brugt 59,3 mio. kroner mindre i forhold til det korrigerede budget, men flere områder er udfordret med at overholde budgettet.  Det mindre forbrug skyldes puljer, der endnu ikke er taget hul på og heller ikke forventes at komme i brug. Særligt en pulje, der er sat af til at sikre sig adgang til overførsler og imødegå sanktioner.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 11

Førstebehandling af budgettet

Silkeborg Kommune: Byrådet har 1. behandlet forslaget til budget for 2025 og overslagene for de 3 efterfølgende år. Samlet set er der lagt op til et budget på lidt over 7 mia. kroner. Nu har partierne frem til 24. september kl. 12 til at komme med ændringsforslag.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 12

Kommunegaranti for boligselskabs lån

Silkeborg: Byrådet har stillet garanti for 100% af et lån på 5.136.000 kroner, som Arbejdernes Byggeforening vil optage. Pengene skal bruges på at renovere boligerne på Bredhøjsvej og Brokbjergvej. Pengene skal gå til nye køkkener.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 13

Aftale om fortrinsret for børnefamilier

Silkeborg: Byrådet har godkendt, at aftalen med ABB om at give fortrinsret for børnefamilier i 4 afdelinger forlænges uden slutdato, men med evaluering hvert 4. år. Der er tale om afdelingerne på Hejrevej 12-42, Sneppevej 1-34 og 4-34, Vesterled 25-63 og Nørrevang I. Boligerne bliver udlejet efter venteliste, men hver anden 3-4 rums boliger under skal udlejes til familier med mindst et barn under 15 år. Beboere i afdelingerne bevarer deres anciennitet, da deres flytning frigør en bolig. Aftalen omfatter ikke boliger som Silkeborg Kommune har anvisningsret til.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 14

Aftale om fortrinsret forlænges

Silkeborg: Byrådet har godkendt, at aftalen med ABB om særlige kriterier for udleje af boligforeningens lejligheder på Arendalsvej forlænges uden slutdato, men med evaluering hvert 4. år. Aftalen betyder, at boligerne bliver udlejet efter venteliste, men hver anden bolig skal udlejes til en lejer, der har fast tilknytning til arbejdsmarkedet mindst 25 timer om ugen, boligsøgende under uddannelse eller i lære i kommunen samt seniorer over 64 år.  Beboere i afdelingen bevarer deres anciennitet inden for afdelingen, da deres flytning frigiver en lejlighed.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 15

Mødeplan for 2025

Silkeborg Kommune: Byrådet har godkendt mødeplanen for 2925. Som udgangspunkt holder byrådet møde hver 4. tirsdag i måneden kl. 17 undtaget juli. April og decembers møde flyttes på grund af påske og jul. Budgettet vedtages 8. oktober.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 16

Overskrifter på 6 lukkede punkter

Silkeborg Kommune: Byrådet har behandlet 6 punkter med følgende overskrifter: 17: Godkendelse af forligsaftale med AP Ejendomme. 18: Godkendelse af kommunegaranti for lån til Virklund Vand. 19: Godkendelse af kommunegaranti for lån til Silkeborg Vand. 20: Godkendelse af grundkøb og bevilling til opførelse af 39 almene boliger på Frederiksberggade, Silkeborg. 21: Godkendelse af tillægsbevilling vedrørende byggeri af Ny Dybkær Skole. 22: Til orientering.
Byrådsmødet, 27. august, punkt 17-22

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje