Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Den nye Dybkærskole slår nu dørene op

Den nye Dybkærskole slår nu dørene op

Mandag 15. januar slog den nybyggede Dybkærskole i Gødvad dørene op for børn, forældre og medarbejdere. Den 10.200 m2 store skole, som består af tre etager, har plads til ca. 900 elever fra 0-9. klasse.

Den nye Dybkærskole er bygget sammen med den eksisterende hal, multihuset og gymnastiksalene, så der nu er skabt en god sammenhæng mellem bygningerne i området.

I hele processen har fokus været at bygge en moderne og tidssvarende skole, hvor mulighederne for en varieret og anderledes skoledag er til stede. 

Det kommer fx til udtryk ved, at skolen har mange små zoner, hvor eleverne kan fordybe sig i projekt- og gruppearbejde, klasseværelserne har forskellige typer af siddepladser og afskærmningsmuligheder, og der er mange måder at trække undervisningen ud under åben himmel på skolens tagterrasser.

Hver årgang har desuden deres eget område, som består af lokaler i forskellig størrelse samt et areal, der binder klasselokalerne sammen. 

- En lang og spændende proces har resulteret i de nye rammer, som børn og voksne nu rykker ind i. Vi glæder os - og er også spændte på at tage skolen i brug. Der er mange spørgsmål: Hvor skal min sko stå, skal vi spise på MadTorvet, hvordan er det nu med morgensang - og hvor er de toiletter, jeg må bruge, siger Anne Mette Krogslund, skoleleder på Dybkærskolen og fortsætter: 

- Vi vil være en skole, der bruger hinanden og verden omkring os som læringsarena, hvor viden, fagligheder og kompetencer vokser ud af meningsfulde og virkelige sammenhænge, vi tager del i.

20 år siden en ny skole sidst blev opført 

Det sker ganske sjældent, at Silkeborg Kommune opfører en helt ny skole. 

- Det er en historisk dag, når elever og personale åbner dørene til den nybyggede Dybkærskole. Faktisk er det 20 år siden, der åbnede en ny skole i Silkeborg Kommune. Eleverne vil opleve en skole, hvor der er plads til fordybelse, undersøgelser og kreativ udfoldelse. Jeg er sikker på, at elevernes virkelyst vil blive pirret og lysten til i fællesskab at blive klogere på verden, vil blive styrket, siger Gitte Willumsen formand for Dagtilbuds-, Skole- og Familieudvalget. 

Planlægningen af byggeriet startede tilbage i 2019, hvor blandt andet repræsentanter for lokale foreninger, skolen og politikere var inddraget. 

- Det har været en særlig opgave at være med i processen omkring tilblivelsen af den nye Dybkærskole. Engagementet og indsatsen fra medarbejdere og ledelse, forældre og elever, kommunens afdelinger samt entreprenører og arkitekter i hele forløbet har været eksemplarisk. Det er en proces og en udførelse, som jeg i mange år fremover vil se tilbage på som helt unik, fortæller Søren Kristensen, formand for Idé og programudvalget. 

Det næst skridt i fornyelsen af området er opbygningen af Gødvads samlingspunkt, som omkranses af den nye skole og de omkringlæggende idrætsfaciliterer.

Selve indvielsen af Dybkærskolen finder sted senere på foråret. Gødvads samlingspunkt står færdigt i løbet af sommeren og indvies i samarbejde med de lokale interessenter.

Fakta om den nye Dybkærskole 

  • Er i alt 10.200 m2, består af tre etager og rummer ca. 900 elever fra 0-9. klasse 
  • Indeholder et stort atrium i midten af skolen
  • Har 35 klasselokaler samt faglokaler som fx musik, håndværk og design, fysik og kemi 
  • Er skofri, så alle - store som små - stiller skoene i garderoben 
  • Har en lækker ny legeplads med bl.a. basketball, rundboldbane, gyngestativer, multibane, huler, klatrenet, stibro-bane m.m. 
  • Har facader i tegl og stål og store glaspartier, der giver masser af lysindfald 
  • Har solceller og grønne tage 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje