Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Gæster fra hele landet lader sig inspirere af Flere i Fællesskaber

Gæster fra hele landet lader sig inspirere af Flere i Fællesskaber

I dag den 8. maj 2023 kom en række gæster på besøg for at lære om, hvordan vi skaber nye veje ud af ensomhed og ind i fællesskaber. Derfor stod dagens program på en masse spændende besøg hos forskellige tilbud, der er en del af Flere i Fællesskaber.

En grupper personer

På gæstelisten var blandt andet to facilitatorer for det Nationale Partnerskab mod Ensomhed, hhv. fra Ældre Sagen og Røde Kors. Derudover deltog Anni Matthiesen (V) og Birgitte Vind (S), som er formænd for Folketingets tværpolitiske netværk mod ensomhed.

Dagen startede med et oplæg fra formand for Sundhed og Nærhedsudvalget Steen Vindum, efterfulgt af en præsentation af Flere i Fællesskaber med sektionsleder og formand Lone Baggersgaard Petersen samt projektleder Ann-Britt Dalby.

Herefter stod programmet på et besøg hos Fru Prip, hvor afdelingsleder Stine Lyngs fra Kirkens Korshær fortalte om det sociale værested for borgere i en sårbar livssituation. Her skaber brugere i fællesskab nye designs fra genbrugsmaterialer og sælger dem i butikken.

Senere besøgte gruppen FGU Midtjylland, der har et inkluderende læringsmiljø med trygge fællesskaber, som eleverne kan udvikle sig i.

Gæsterne kom også forbi Rosengårdcenteret, hvor leder af Aktivitet og Forebyggelse Anna-Louise Solann Sørensen fortalte om centerets mange samværstilbud.
Dernæst tog de på besøg hos Frivilligcenter Silkeborg, hvor konsulenterne Anne og Katrine fra Husrum fortalte om deres tilbud i form af netværksgrupper, sociale arrangementer og hjertevenskab.

Det sidste besøg var hos Røde Kors, hvor formand Henrik Kærsvang og konsulent Dorthe Johansen fortalte om deres aktiviteter og erfaringer med at være en del af Flere i Fællesskaber.

Vi takker for besøget og for en læringsrig dag med god sparring indenfor ensomhed og fællesskaber.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje