Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Handicapprisen 2023 går til Ann Kirkegaard

Handicapprisen 2023 går til Ann Kirkegaard

Ann Kirkegaard modtager Handicapprisen 2023 for sit store arbejde for borgere med fysiske og psykiske handicaps. Overrækkelsen fandt sted lørdag 9. december i Arena Midt i forbindelse med hjemmekampe i Kjellerup HK.

På billederne er modtager af prisen, Ann Kirkegaard (i midten), socialudvalgsformand, Mads Frandsen, som overrakte prisen, og Helene Hansen, som indstillede Ann til prisen. 

Det har i år været muligt at indstille kandidater til Handicapprisen fra 1. oktober – 1. november. Og der er i alt kommet 15 indstillinger på gode kandidater til prisen.

Lørdag 9. december overrakte Handicaprådet og Socialudvalget prisen, som i år går til Ann Kirkegaard.

Ann Kirkegaard er en lokal ildsjæl, som brænder for handicapområdet og for at give mennesker med fysiske og psykiske handicaps de bedste muligheder for oplevelser og fællesskab. Det viser Ann Kirkegaard både i sit professionelle arbejde og i sin fritid, hvor hun lægger utallige timer i Arena Midt som formand for Kjellerup HK.  

Derudover har Ann Kirkegaard startet Kjellerup HK’s LykkeLiga-hold for handicappede og udfordrede børn og unge i lokalområdet. Det er et hold, hvor der er plads til alle, og hvor spillerne oplever at have værdi og betydning for et fællesskab.  

Ann Kirkegaards store engagement viser sig også, når hun årligt spiller en helt central rolle i planlægning og afholdelse af fester for flere hundrede borgere med fysiske og psykiske handicaps.

Fakta om Handicapprisen

Fra 2009-2012 blev Silkeborg Kommunes Handicappris uddelt én gang årligt af Handicaprådet. Sidste år blev det besluttet at genoptage uddelingen af prisen.

Prisen gives til en aktør, som gør en særlig indsats og forskel for borgere med handicap i Silkeborg Kommune. Det kan fx være en virksomhed, en sportsklub eller forening, et initiativ, som skaber trivsel og fællesskab i hverdagen, eller en lokal ildsjæl, som gør en ekstraordinær indsats for borgere med handicap.

Sidste år modtog Karen Marie Pedersen Handicapprisen for sit ihærdige arbejde og dybe engagement i handicappedes forhold i Silkeborg Kommune.

Med Handicapprisen følger 5.000 kr. og en kunstgenstand leveret af Lysbro Kunst.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje