Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder HUSRUM Silkeborg vinder Frivilligprisen 2023

HUSRUM Silkeborg vinder Frivilligprisen 2023

Årets Frivilligpris 2023 gik til HUSRUM Silkeborg. Prisen blev overrakt fredag 29. september i forbindelse med Frivillig Fredag.

I forbindelse med Frivillig Fredag 29. september på Silkeborg Højskole blev Frivilligprisen 2023 uddelt. HUSRUM Silkeborg modtog Frivilligprisen 2023 for sin særlige indsats for ensomme unge i Silkeborg. 

- Vi er både overraskede og meget rørte over, at der er blevet peget på HUSRUM Silkeborg til årets Frivilligpris. Som nye i Silkeborg betyder det utroligt meget at blive mødt med så positiv opbakning og anerkendelse af vores frivillige. Det varmer og motiverer til at række ud mod endnu flere unge, som er ramt af svær ensomhed og psykisk sårbarhed, lød det fra prismodtagerne fra HUSRUM Silkeborg. 

En særlig indsats for ensomme unge

Frivilligprisen uddeles en gang årligt og uddeles til én eller flere personer, organisationer eller netværk, som har ydet en særlig frivillig indsats inden for det sociale område. Med prisen følger 5.000 kr.

HUSRUM Silkeborg er et fællesskab for ensomme og psykisk sårbare unge mellem 16-30 år, der bor i Silkeborg Kommune, og i begrundelsen for Frivilligprisen 2023 lød det: 

- HUSRUM gør en helt særlig indsats for ensomme unge i Silkeborg. Mange af de unge, som kommer i HUSRUM, har begrænsede sociale relationer og oplever ensomhed både i dagligdagen og i forbindelse med højtider og ferier, fordi de ikke er en del af et fællesskab. De frivillige i HUSRUM gør en særlig indsats året rundt ved at lave ugentlige aktiviteter med fællesspisning, filmaftener, brætspil, gåture, m.m. Derudover bidrager de frivillige til at facilitere samtalegruppeforløb og én-til-én venskaber. Alt sammen initiativer, som er med til at styrke fællesskabet blandt de unge og modvirke ensomhed, samtidig med at der opbygges nye venskaber. De frivillige kræfter i HUSRUM er uundværlige, og derfor fortjener de at modtage Frivilligprisen 2023.

Foto: Socialudvalgsformand, Mads Frandsen, overrakte Frivilligprisen 2023 til Nicolaj Birkshøj, frivillig gruppeleder i HUSRUM Silkeborg, Per Gregers Jensen, frivillig hjerteven, Kristine Frandsen, koordinator, og Anne Hjortkjær, koordinator i HUSRUM.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje