Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nyt liv til Nyløkke: Outdoorfaciliteter på vej midt i Nordskoven

Nyt liv til Nyløkke: Outdoorfaciliteter på vej midt i Nordskoven

Den gamle skovløberbolig Nyløkke i Nordskoven ved Silkeborg bliver omdannet til et nyt uderum til glæde for borgere i Danmarks Outdoor Hovedstad.

Naturstyrelsens gamle skovløberbolig, Nyløkke, får nyt liv. Ejendommen i Nordskoven bliver ombygget og får nye faciliteter, som står klar til brug i efteråret 2024. 

Projektet er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen og er støttet af Villum-Fonden med 1,8 mio. kroner. 

Når det nye uderum indvies til efteråret, vil Nyløkke emme af aktivitet fra morgen til aften. Stedet bliver ombygget og designet til at fremme oplevelser og læring i naturen. 

Ved at koble natur og outdoorfaciliteter sammen, skal det nye Nyløkke inspirere til friluftsliv og øge interesse og forståelse for natur, miljø og oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad. 

Uderum til oplevelser og læring

Ombygningen af Nyløkke giver nye rammer og muligheder for både undervisning, netværksmøder, konferencer, motionsløb og andre events. 

Skallen af skovløberboligen bevares, og huset og den tilhørende lade renoveres til et ubemandet læringsrum. På stedet bliver der blandt andet tekøkken, toilet, et grejdepot med undervisningsmateriale og båludstyr. Der bliver opholdsarealer med borde, bænke, brændeovn og arbejdsstationer. 

Her kan børnehavebørn og skoleelever have en base midt i naturen med udsigt til skov i alle retninger. Om eftermiddagen, aftenen og i weekenden kan borgere og foreninger mødes til aktiviteter og fællesskab i Danmarks Outdoor Hovedstad. 

 

Om uderummet ved Nyløkke

  • Projektet er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen og er støttet af Villum-Fonden med 1,8 mio. kroner.
  • Silkeborg er Danmarks Outdoor Hovedstad, og ude-faciliteterne skal være til gavn for borgere, der gerne vil bruge naturen. Stedet kan blandt andet fungere som mødested, hvor man kan få oplevelser i naturen.
  • Nyløkke på Nyløkkevej 14 i Silkeborg er ejet af Naturstyrelsen. Bygningen skulle have været revet ned, men er i stedet stillet til rådighed i projektet. Du kan se Nyløkke på kortet her.
  • Nyløkke ligger i Nordskoven, som er Naturstyrelsens arealer. Der er gode adgangsforhold til Nyløkke og hele Nordskoven med stiforbindelser i området og mulighed for fri teltning.

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje