Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ringvejsbroen indvies søndag 17. december

Ringvejsbroen indvies søndag 17. december

Vær med til indvielsen af ringvejsbroen søndag den 17. december. Her indvies den 420 meter lange ringvejsbro med en fælles vandretur i skoven, og der vil være aktiviteter for store og små. Senere samme dag åbner ringvejsbroen for trafik.

Den 420 meter lange ringvejsbro over Gudenåen står snart færdig efter flere års byggeri. Den 17. december indvies Ringvejsbroen, og senere samme dag åbner broen for trafik.

Til indvielsen vil der være officiel indvielse, vandretur i Nordskoven ved Dansk Vandrelaug og aktiviteter for hele familien. Blandt andet kan man komme ind i broen, og man kan lære om dyrene i området. Man kan også blive klogere på, hvordan man bygger en bro og høre om, hvordan bæredygtighed er tænkt ind, og hvordan broen beskytter naturen og dyr

Den nye bro er 420 meter lang og har samme udtryk som motorvejsbroen. Hvor den gamle bro udgjorde en barriere for dyrelivet, skaber den nye bro et større bredområde med fri passage langs Gudenåen for dyr, planter og mennesker.

Formålet med broen er netop at forbedre naturen og forholdene for det særlige dyreliv, der findes i området rundt om broen. Her finder man blandt andet beskyttede arter som damflagermusen, odderen og grøn kølleguldsmed.

 

Program for indvielsen 17. december

Kl. 10.00

Taler og officiel indvielse ved borgmester Helle Gade og formand for Plan- og Vejudvalget Martin Jakobsen.

Kl. 10.15

Vandretur i Nordskoven ved Dansk Vandrelaug
5 kilometers vandretur på broen, inde i broen og i Nordskoven.

Kl. 10.30-13.00

For hele familien:

Tegn dit eget hulemaleri inde i broen, lær om dyrene i området med AQUA Naturfagscenter, leg brobygger og tag en selfie med hjelm og arbejdsvest.

For alle:

Bliv klogere på, hvordan man bygger en bro, hvordan bæredygtighed er tænkt ind, og hvordan broen beskytter naturen og dyr som fx odderen.

Kl. 13.00

Tak for i dag.


Broen åbnes for trafik senest kl. 16.00.

 

Hvor?

Den officielle indvielse finder sted midt på Ringvejsbroen. Der vil være parkering ved samkørselspladsen ved Resenbrokrydset.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje