Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Stor deltagelse og engagement til idéudviklingsmøde for grønt byrum på Søfronten

Stor deltagelse og engagement til idéudviklingsmøde for grønt byrum på Søfronten

Sansestier, en trækfærge til Odden og et undervandslaboratorie var et par af de mange ideer, deltagerne kom med, da der torsdag 20. april blev holdt ’Ideudviklingsmøde for grønt byrum på Søfronten’.

Personer om et bord

Hvordan skaber vi et spændende og levende byrum? Hvordan aktiverer vi vandet og naturen i området, og hvordan kommer vi i gang og lykkes med projekterne?
Det var nogle af de spørgsmål, de omkring 45 deltagere til ’Idéudviklingsmødet for grønt byrum på Søfronten’ var optagede af.

Med stort engagement bød deltagerne ind med deres ideer til, hvordan det midlertidige byrum på Søfronten længst mod vest kan skabes.

Der kom mange forskellige idéer frem. Ideerne var både kreative og alsidige og handlede om alt fra sansestier, en trækfærge til Odden, et læringssted, et undervandslaboratorie til flere opholdsmøbler. Til idéudviklingsmødet blev der også fortalt om de overordnede tanker for projektområdet, og inden mødet startede, var der gåtur i projektområdet.

Byrumsforsøg for fremtidens Søfront

I de kommende år sættes der gang i en række midlertidige byrumsforsøg og aktiviteter, der skal være med til at skabe liv langs Søfronten i Silkeborg og inspirere til, hvordan området kan se ud i fremtiden.

Der startes længst mod vest, hvor der i dag er en petanque-bane. Sammen med lokale kræfter skal der skabes et spændende byrum med naturen og fællesskabet som omdrejningspunkt.

Fakta om Søfronten

  • I fremtiden skal Søfronten omdannes til en grøn bypark med plads til natur, kultur og outdooraktiviteter.
  • Det har byrådet vedtaget i en udviklingsstrategi i 2019.
  • I forbindelse med arbejdet med Søfronten er der lavet en strategi for midlertidige byrumsforsøg.
  • Strategien har dels til formål allerede nu at introducere arealerne på Søfronten som et opholds- og udflugtsmål, og dels til formål at engagere borgerne og få deres ønsker og idéer til fremtidens Søfront i spil.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje