Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Ugens 5 vigtige

Ugens 5 vigtige

Fo et kort overblik over de vigtigste nyheder i Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes ordning med udlån af elcykler fortsætter

Tilbuddet gør det muligt for borgere at finde ud af, om en elcykel kunne være et alternativ til bilen til den daglige transport. Hver husstand kan låne en elcykel med eller uden lad én gang i 2 uger. I 2023 brugte flere end 350 interesserede tilbuddet. Du kan booke en elcykel på klima.silkeborg.dk

Fredensgård kan få restaurant på taget

Byrådet har givet dispensation til en restaurant med terrasse på taget af den kommende Fredensgård på Torvet i Silkeborg. Dermed kan byggeriet blive op til 23 meter højt i stedet for 20 meter. Der skal være 3 meter ud til facaden for at mindske indblik til gæster nede på Kirkepladsen. Restauranten skal bygges i træ og glas.

Driften af 12 legepladser fortsætter

12 kommunale legepladser rundt om i kommunen risikerer alligevel ikke at blive nedlagt i 2024, hvis ingen fra lokalområdet ønsker at overtage driften af dem. Byrådet har i stedet besluttet at tage legepladsernes fremtid op igen, når der skal lægges budget for 2025.

Nyt børnehus i Gødvad indviet

De mange børn i Gødvad-området har fået en ny institution at boltre sig i. Børnehuset Harsnablundavej ligger mellem Gødvadskolen og Fritidsgården og børnene har gode muligheder for at besøge begge. Der er plads til 140 børn, legerum til dagplejen og en stor legeplads, der også har overdækkede arealer.

Se billeder fra indvielsen på Facebook

Dele af Østergade spærret for trafik

Fra mandag og 14 dage frem er det ikke muligt at dreje af Østergade op mod Torvet fra Chr. 8’s Vej, der samtidig bliver indskrænket til et spor i hver retning indtil sankthans. Busserne kører udenom Godthåbsvej. Fra uge 15 og frem til sankthans er Østergade spærret på den anden side henover Langebro. Det skyldes, at Silkeborg Forsyning skal udskifte kloakker.

Læs mere om projektet på Silkeborg Forsynings hjemmeside

Se busserne nye ruter på Midttrafiks hjemmeside

Få overblik over alternative ruter og spærringer på Facebook

 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje