Skip til hoved indholdet
  Hjem Outdoor Outdoorfaciliteter

Outdoorfaciliteter

I Danmarks Outdoor Hovedstad har vi mange tilbud til dig, der holder af at bevæge dig i det fri.

Herunder finder du mere information om Bikeparken, Skateparken, Discgolfbanen og andre af Silkeborg Kommunes outdooranlæg.

Outdoorfaciliteter

Arealerne omkring idrætshaller er ofte kedelige og uden rekreativ værdi bortset fra nogle fodboldbaner. Sådan behøver det ikke at være, og derfor har Silkeborg Kommune i Kjellerup etableret Arena Parken som et eksempel på, hvordan udearealerne kan tages i brug af både de aktive i typisk indendørsidrætter og af helt nye brugergrupper.
 
Arena Parket er etableret ved Arena Midt på den 40.000 m2 store græseng, som forbinder Arenaen med Krabbes Grønne Ring. Arena Parken er et aktivitetsområde til blandt andet boldspil, løb og cykling. Selve Parken er udstyret med stiforløb og pladser til aktivitet og ophold. På stierne er der forskellige forhindringer og forløb, der gør det sjovere og mere udfordrende at være aktiv.
 
På pladserne i parken er der muligt at dyrke yoga, styrketræning, badminton, fodbold, håndbold og streetbasket, beachvolley og forskellige former for cykling. En del af området er asfalteret, så det kan bruges som tekniktræning for små og store cyklister og som trial-cykling bane. Indarbejdet er også en cykellegebane, støttet af Nordea Fonden og Cyklistforbundet.

Parken indeholder et støttepunkt for cyklister med trykluftpumper og vandpost. 

Forud for etableringen af Arena Parken er gået et udvidet samarbejde med en lang række lokale interessenter. Desuden har både Lokale og Anlægsfonden, Nordeafonden og Friluftsrådet støttet projektet.

Lokale og Anlægsfonden har støttet med 1,5 mio. kr., Nordeafonden og Cyklistforbundet med 0,5 mio. kr. og Friluftsrådet med 0,125 mio. kr.

Find Arenaparken

Du finder Arenaparken på: 

Arenaparken
Hasselvej 15
8620 Kjellerup

Parkering

Det er muligt at parkere ved Arena Midt.

Hotspot og mødesteder er konkrete steder i Silkeborg Kommunes natur, hvor det er naturligt at mødes, og samtidig fungerer som knudepunkter der forbinder forskellige outdoor aktiviteter. Til hvert hotspot er der opført forskellige faciliteter der skal understøtte brugernes behov, f.eks. toiletter, skiltning mm. Mødestederne ligger enten på kommunale- eller statsskovsarealer.

Statsskov

 • Skydebanen ved Nordskoven (toilet, parkering, omklædning, madpakkehus, bålplads, vandre/løbeture, mountainbikespor og teknik bane, cykelvask og cykelpumpe, skydebane, borde og bænke, hundeskov)
 • De Små Fisk (toilet, parkering, vandre/løbeture, MTB-spor i Nordskoven, shelters, bålplads, vandaktiviteter)
 • Silkeborg Bad (Parkering, vandre/løbeture, MTB-spor i Vesterskoven, kunstmuseet)
 • Mindestenen ved Stendalsvej (parkering, omklædning, vandre/løbeture, MTB-spor i Vesterskoven)
 • Odden (madpakkehus, toiletter, hånvaske, borde og bænke, hjerterute, bålplads, fitness redskaber, vandaktiviteter) 

Kommunalt areal

 • Bikeparken (parkering, toilet, madpakkehus, mountainbikespor)
 • Skateparken (parkering, toilet, skatepark)
 • Hot spot ved Silkeborg Trailcenter (parkering, cykelvask og cykelpumpe, MTB-spor i Vesterskoven, vandre/løbeture)
 • Gjern - P-plads i amerikaplantage (parkering, vandre/løbeture, mountainbikespor, ride spor)
 • Gjern – Teglværksgrunden (parkering, madpakkehus, pumptrack, vandre/løbeture, mountainbikespor)
 • Ans Søbred (toilet, parkering, vandre/løbeture, vandaktiviteter)
 • Ans – MTB-spor (parkering, mountainbikespor)
 • Arena Midt (parkering, vandre/løbeture)

Information

 • Bikeparken er altid åbent for offentlig brug – også selv om du har booket til et arrangement.
 • Området kan lånes/lejes af foreninger, borgere, virksomheder, kommunale institutioner med flere.
 • Ønsker du at afholde et event i bikeparken, så book det ind via Silkeborg Kommunes fritidsportal.
 • Der er betaling for kommercielle aktører.
 • Ved aflysning af arrangement – husk at afmelde din booking.

Faciliteter

 • Toiletter
 • Madpakkehus
 • Bænke
 • Overdækkede opbevaringsmuligheder til tasker, vandflasker mm.
 • Affaldsstativer
 • Parkering

Parkering

Parkering foregår langs Kastaniehøjvej, Silkeborg. 

Kort der viser parkeringsmulighed

Sporene i Bikeparken

Der er masser af energi og fart over feltet i Silkeborg BikePark, der er Silkeborgs MTB-legeplads. Nogle af Europas førende sporbyggere står bag de forskellige spor i parken, som er markeret med farver alt efter sværhedsgraden.

Skovene omkring Silkeborg er kendt for at have nogle af landets bedste mountainbikspor, men i Silkeborg Bikepark kan MTB-entusiasterne udfordre sig selv på to hjul i bynære omgivelse.

Silkeborg Bikepark ligger bynært i den nordlige del af Silkeborg, og har et internationalt format over sig, der trækker mountainbikere fra nær og fjern.

INSPIRATION FRA VERDENS FØRENDE
Nogle af Europas førende sporbyggere står bag bikeparken, der ligger i et kuperet skovområde tæt på byen. I Danmark findes der ikke nogle lignende MTB-faciliteter, og inspirationen til Silkeborg Bikepark er derfor hentet fra MTB-parken i hele verden.

Der er plads til at udvide bikeparken med tiden, og med de ekstra baner vil Silkeborg kunne være med til at afvikle store events som eksempelvis Mountainbike World Cuppen.

SILKEBORG BIKEPARK ER FOR ALLE
Bikeparken er bygget op på samme måder som eksempelvis skisportssteder. Her findes spor med forskellige sværhedsgrader, der er markeret med hver deres farve. Se en oversigt over de forskellige spor og hvad du skal huske, når du kører dem.

GRØNT SPOR
En let flow-linje for begyndere og alle aldersgrupper. Linjen har en begrænset hældning, der gør det let at holde farten nede. Der er pumps og små kassehop, som kan forberede dig på det blå flow. Her bliver du ikke overrasket af svære forhindringer.

BLÅT SPOR
En flow-linje med en moderat hældning. Linjen er for den letøvede rytter og kræver basale MTB-færdigheder. Linjen indeholder pumps og berms. Der er ingen hop eller drop. Kan køres af de fleste, men tag det stille og roligt de første gange.

BLÅ JUMP
En hop-linje med moderat hældning. Linjen for den letøvede rytter og kræver gode MTB-færdigheder. Linjen indeholder tre kassehop til rytteren, som gerne vil lære at hoppe. Her får du luft under hjulene. Du skal have respekt for hoppene.

RØDT JUMP
En hop-linje med moderat til stejl hældning. Linjen er for den øvede rytter, der har arbejdet med sin hop-teknik og er tryg ved hoppene på den blå hop-linje.

Linjen indeholder fire større kassehop med relativt stejle afsæt plus to ekstra elementer, der potentielt øger sværhedsgraden. To hop har afsæt, der er vinklet lidt, har blinde landinger og kræver særlig opmærksomhed. Hoppene er store og sender dig i vejret. Du skal vide, hvad du laver og gå hele linjen, før du kører den.

SORT JUMP
En hop-linje med stejl hældning. Linjen er for den øvede og meget øvede rytter, der har arbejdet målrettet med sin hop-teknik og er tryg ved hoppene på den blå og røde hop-linje.

Linjen indeholder fire store kasse-hop med stejle afsæt plus ekstra elementer. Hop og elementer ligger nogle steder tæt på hinanden, hvilket potentielt øger sværhedsgraden. Hoppene er store og sender dig i vejret. Du skal vide, hvad du laver og gå hele linjen, før du kører den.

PAS PÅ HINANDEN
Husk altid at passe på dig selv og andre ved brug af parken, og vær opmærksom på at vælge et spor, der passer til dit niveau.

Find Discgolfparken

Du finder discgolfparken på det grønne område nær Højmarkstoften og Højmarksvænget.

Parkering

Du kan med fordel parkere ved College 360 på Bredhøjvej 14 og gå op ad stien i nordvestlig retning til det grønne område, hvor banen ligger.

Spillet

Discgolfparken er offentlig tilgængelig, og du kan til enhver tid bruge banen til at tage et spil på. Du skal selv medbringe discs/frisbees. Der er 18 baner at spille på. 

Du kaster fra de markerede tee-steder og skal ramme kurvene på færrest mulige kast. Der er tee-steder med forskellige sværhedsgrader, og du kan derfor spille den samme bane mod spillere, der er enten mere eller mindre gode end dig selv.

 • Hvid tee: Proff. Meget svær.
 • Gul tee: Amatør. Ret svær.
 • Rød tee: Begynder/familie. Ikke svær. 

Det er muligt at downloade en app, hvor du bl.a. kan holde styr på din score samt finde rundt på banen.

Læs mere om banen og app'en på:

Søhøjlandets Disc Golf Klubs hjemmeside

Sociale medier

Søhøjlandets Disc Golf

Silkeborg Skatepark er en 4000 m2 stor skatepark med elementer i beton, granit og jern. Parken er designet af Teit Andersen og anlagt af FSR Beton. Tankerne bag designet var at skabe en park til street-skate. Parken indeholder derfor ikke store ramper og bowls, men derimod rigeligt med skate øer, fortov, gelændre og bænke og meget mere, som alt sammen kan skates.

Parken er til alle på to-hjul: skateboard, rulleskøjter, løbehjul, BMX mv.

Vi henstiller til, at parken forlades senest kl. 22, og at der ikke spilles høj musik på medbragte højtalere.   

Find Silkeborg Skatepark

Du finder Silkeborg Skatepark på den overdækkede del af motorvejen nær Atletikstadion på Søholt Idrætsanlæg.

Parkering

Du kan parkere ved skateparken på Søholt Parkvej.

Silkeborg Trailcenter er outdoorhovedstadens nye mødested, hvorfra du kan starte eller slutte din næste cykel-, vandre, MTB- eller søndags svampetur.

På Silkeborg Trailcenter finder du omklædning, toiletforhold og et stort opholdsrum, hvor I kan planlægge turen ud i naturen. I nærmeste fremtid skal trailcentret også indeholde formidling om stier, spor, ruter og oplevelser i Danmarks Outdoor Hovedstad. Både for dem der søger fart og spænding, men også for dem der søger ro og fordybelse.

I forbindelse med trailcentret bliver der også etableret udendørs træningsfaciliteter, cykelservice-station, bålhytte med brønde. Der er også en MTB-teknik bane, hvor du kan prøve kræfter med sving, hop og drop, inden turen går ud på sporene.

Silkeborg Trailcenter er åbent for alle fra kl. 6-22 alle dage. Udover de mange faciliteter huser trailcentret også et stærkt foreningsliv, der er med til at skabe et levende og inspirerende miljø.

Søsportens Hus er et af kraftcentrene for søsport i Silkeborg Kommune. Stedet huser optimale muligheder for kano-, kajak- og surf/SUP aktiviteter på Silkeborg Langsø. Stedet er ligeledes centrum for stævnerne på vandet.

Find Søsportens Hus

Du finder Søsportens Hus på:

Søsportens Hus
Sølystvej 111
8600 Silkeborg 

Faciliteter

Der findes opbevaringsfaciliteter for klubberne samt bad- og toiletmuligheder. Herudover er der et mødelokale med the-køkken.

Brugerbestyrelsen

Hovedbrugerne af stedet er Silkeborg Roklub, Silkeborg Kajakklub samt Surf & Sup Silkeborg.

Brugerbestyrelsen administrerer brugen og udleje af mødelokalet. Kontakt én af klubberne for oplysning om den bookingansvarlige.

Børnebassin, omklædningsrum, toiletter, skønne bænke, hvor du kan nyde udsigten og smukke, runde badebroer samt en sauna ved Østre Søbad. Det er nogle af de faciliteter, badegæsterne ved Østre og Vestre Søbad kan nyde.

De indbydende, runde badebroer er det genkendelige udtryk, du møder ved søbadene. Hvert søbad har to runde badebroer.

På Østre Søbad ligger broerne ved siden af hinanden; fra broen længst ude er der omkring 4,5 meters dybde, mens der i centrum af den lille bro er lavet et børneområde med kun cirka en meters dybde. Broerne ved Vestre Søbad ligger i forlængelse af hinanden ud i vandet.

I badehusene er der omklædning og toiletter. To toiletter er indrettet til kørestolsbrugere.

Sauna ved Østre Søbad

Saunaen driftes af sauna- og vinterbadeforeningen Almind-Wellet. Læs på foreningens hjemmeside om adgang til saunaen.

Almind-Wellets hjemmeside

Flere dejlige badesteder

Der er mange gode muligheder for at bade i søerne i Silkeborg Kommune.

Find information om badesteder og vandtemperaturer

Kultur- og Borgerserviceafdelingen
Kultur og Fritid Søvej 1 8600 Silkeborg
 
 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje