Skip til hoved indholdet
    Hjem Outdoor Ud i naturen Oplev naturen Salten Ådal

Salten Ådal

Forslag til ture i området.

Vrads Sande

Udgangspunkt i det storslåede Vrads Sande – parker i vejsiden på St. Hjøllundvej nordvest for Vrads.

Hvor Vrads Sande går over i plantage mod nordvest. Her krydser Hærvejen St. Hjøllundvej. Man kan gå en rundtur mod syd ad Hærvejen, til man møder St. Bredlundvej, dreje til venstre til Vrads og i Vrads igen til venstre ad St. Hjøllundvej til udgangspunktet (4,5 km). En anden mulighed er at gå mod øst ad Hærvejen, til man rammer Ansøvej, gå til højre til Vrads, til højre igen to gange ud ad St. Hjøllundvej til udgangspunktet (5 km). Der er købmand i Vrads.

Midt i Vrads Sande kan man holde ved en af klaplågerne i hegnet. Her kan man gå en kortere tur på en af trampestierne, der går igennem Vrads Sande og se ud over den lille, opdæmmede sø og indlandsklitterne. 

Hærvejsruten kan ses i denne folder

Snabe Igelsø og Banestien

Udgangspunkt ved Vrads Station, Lystrupmindevej 15, 8654 Bryrup (p-plads og restaurant i stationsbygningen om sommeren).

Du kan gå eller cykle mod nord på den nedlagte jernbane mellem Horsens og Silkeborg. Her har jernbanen gået på en høj dæmning, hvorfra der er et flot udsyn over landskabet med heder og plantager. Ca. ½ km nord for Vrads Station står ”stillebænken”, hvor du kan sætte dig og nyde udsigten. 

Se folder om Naturstien Silkeborg-Horsens.

Velling Skov

Udgangspunkt ved p-plads med borde-bænke og madpakkehus ved Lystrupmindevej 12B, 8654 Bryrup.

En smuk gåtur ad stejle skovveje til nogle af de højeste bakker i området – Velling Kalv og Velling Gavl – hvor der en flot udsigt over området (2,5 km). Velling Kalv er også med i projektet Bestig Bjerge.

Læs mere om Velling Kalv og Velling Gavl

Turen er afmærket med gule prikker og kan ses i denne folder

Hundsø og Velling Skov

Udgangspunktet er på p-plads med borde-bænke sæt og madpakkehus ved Vellingvej 28, 8654 Bryrup. En smuk skovtur ad gode skovveje næsten uden bakker, der fører rundt om Hundsø, hvor man også kan bade (3 km). 

Turen er afmærket med gule prikker og kan ses i denne folder. 

Them Bavnehøj 

Udgangspunktet er p-pladsen ved Them Bavnehøj. Den finder man ved at køre mod vest i Them ad Rustrupvej og derefter dreje til venstre ad Sepstrupvej. Efter 2,5 km drejes til venstre, og skiltet følges til Bavnehøjen. Gåturen op til Bavnehøjen med det gamle luftmeldetårn og tilbage igen er godt 1 km. Fra tårnet er der en flot udsigt over den storslåede natur. 

Turen kan ses i denne folder. 

Klik på kortet og se det i stort format (pdf).

Team Natur
Søvej 3, 8600 Silkeborg
 
 

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje