Søger du arbejde (for unge 18-29 år)?
Når du søger arbejde, er det vigtigt, at du laver en målrettet ansøgning og sender et CV sammen med ansøgningen.
Søger du job?
Jobsøgning og CV går hånd i hånd!
Hvad er et CV?
Hvis du søger arbejde, er det godt at begynde med at lave et fyldestgørende CV. CV'et skal fortælle lidt om dig, herunder dine kompetencer, uddannelsesbaggrund og erhvervserfaring. Med et CV på Jobnet.dk har du adgang til mere end 30.000 ledige stillinger, og når en virksomhed søger efter nye medarbejdere, bruger arbejdsgiveren CV’et til at vælge mellem potentielle medarbejdere.
Hvorfor skal jeg have et CV?
Med et CV kommer du tættere på et job, fordi:
- Arbejdsgivere kan se dine erfaringer og kvalifikationer.
- CV’et fortæller om dine ressourcer og kompetencer – også fra andet end arbejde.
- Du kan vise, hvad du har af interesser, og hvem du er, så arbejdsgiver får et godt indtryk af dig.
- Du kan skrive præcis, hvorfor du har interesse i en bestemt branche eller virksomhed.
Hvor laver jeg CV?
Log på Jobnet.dk med dit MitID. Under fanen ”Jobsøgning” finder du dit CV. Her kan du oprette, udfylde og opdatere dit Jobnet-CV.
Hvordan laver jeg CV?
Vejledninger til CV (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)
Hvis du vil have succes med din jobsøgning, så er du først og fremmest nødt til at forholde dig til, hvad du gerne vil søge job som. Dette skal naturligvis harmonere med, hvad du godt kunne tænke dig at lave, men vigtigst af alt, så skal det stemme overens med dine faglige kompetencer eller personlige profil. Få derfor styr på dit CV, inden du starter din jobsøgning!
Målret din jobsøgning – Lav en ABC-Jobplan
Uden en målrettet plan kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Det kan derfor være en god øvelse at lave en prioriteret plan, over hvilke fag eller brancher du ønsker at arbejde indenfor. Du kan eksempelvis lave en liste over dine jobønsker på følgende måde:
(A) Det foretrukne job
Hvad vil du helst arbejde med, hvis du har frit valg inden for områder, der er realistiske for dig?
(B) Det gode job
Hvilke jobs kan også være spændende og matcher stadig dine ønsker?
(C) Det acceptable job
Hvilke jobs kan blive nødvendige, for at du kommer i arbejde hurtigst muligt?
Derudover skal du forholde dig til følgende:
Hvilke jobs kan/vil du søge?
- På jobnet.dk finder du mere end 30.000 ledige stillinger.
- På 'Jobsøgning Ungeguiden Silkeborg Kommune's facebookside finder du både fuldtids- og deltidsstillinger målrettet unge, der bor i Silkeborg Kommune.
Se Jobsøgning Ungeguidens facebookside - Derudover findes der flere gode jobsøgningssider, som du med fordel kan oprette en gratis profil hos.
Hvordan passer dine kompetencer/personlige profil med jobbet?
Forhold dig aktivt til stillingen og brug gerne flere nøgleord fra stillingsopslaget i din ansøgning.
Hvornår vil du søge de ledige stillinger
- Lav en plan over, hvornår du vil søge de jobs, som du finder, og afsæt god tid til at få lavet ansøgninger – Lad ansøgningsfristen være din rettesnor, men du behøver ikke vente til sidste øjeblik med at søge!
- Brug Jobloggen på Jobnet.dk
- Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du et overblik over din jobsøgning, og den kan understøtte din dialog om jobsøgning med jobcentret.
- Find jobloggen (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering)
Rigtig god jobjagt!
Når du søger arbejde og gerne vil i betragtning til et job, så er det ikke nok blot at sende en kommende arbejdsgiver dit CV. Du bør altid vedlægge en målrettet ansøgning med udgangspunkt i din motivation for jobbet.
Hvad er så den gode ansøgning?
Det findes der nok lige så mange svar på, som der findes arbejdsgivere, men med nedenstående huskeliste højner du chancen for at fremstå både velforberedt, motiveret, målrettet og grundig.
Forbered dig - Godt begyndt er halvt fuldendt!
- Læs og analysér stillingsopslaget grundigt. Understreg alle vigtige opgaver og kompetencer.
- Undersøg virksomhedens hjemmeside. Læs nyheder om virksomheden. Tjek virksomheden på LinkedIn og andre sociale medier. Forhold dig til virksomhedens værdier, mission og vision. Det er alt sammen noget, du kan bruge i motivationen, så du kan gøre din ansøgning mere målrettet.
- Ring gerne og stil nogle skarpe spørgsmål. Jo mere du ved om jobbet, jo lettere bliver det.
Målret din ansøgning
- Husk, at ansøgningen skal være målrettet netop det job, du søger. Vælg to-tre gode argumenter for, hvorfor arbejdsgiver skal vælge netop dig.
- Hold selve ansøgningen på en enkelt side. Du skal virkelig have noget vigtigt på hjerte, hvis du skal skrive mere end det.
- Spørg også dig selv: "Hvad er min motivation for at arbejde for denne virksomhed?" Tag udgangspunkt i din forberedelse, når du svarer på spørgsmålet, og skriv det i din ansøgning.
Husk de små detaljer…
- Tjek dato, stavefejl, slåfejl og virksomhedens navn - Det skal være korrekt!
- Drop generaliseringer eller floskler såsom; ”Jeg brænder for at gøre en forskel”. En forskel for hvad, og hvordan kan man se på dig, at du brænder for lige netop dette? Underbyg dit budskab med eksempler.
- Tænk over dit layout, og lav nogle gode afsnit med luft i mellem.
Uanset hvordan du opbygger din ansøgning, så skal der naturligvis være sammenhæng mellem dét, du skriver, og dét, du siger/udstråler til jobsamtalen – Er der ikke det, vil det uden tvivl plante sig hos arbejdsgiver som en undren eller dårlig mavefornemmelse. Med andre ord – Vær dig selv og lav din ansøgning med udgangspunkt i, at du er god nok, som den du er!
Kontakt
Telefon- og åbningstider:
Hvordan kan jeg melde mig ledig?
For at kunne modtage Uddannelseshjælp, skal du først melde dig ledig. Det skal du gøre ved at møde personligt op i Ungeguidens Modtagelse.
Modtagelsens åbningstider:
Mandag, tirsdag og torsdag: 08.30-12.00