Uddannelsesvejledning for unge 18-24 år
Ungeguiden tilbyder fysisk og virtuel vejledning, hjælp med viden om de forskellige ungdomsuddannelser, hjælp med afklaring omkring dit uddannelsesvalg og hjælp med at skabe et overblik over andre relevante tilbud.
Her på siden har vi samlet nogle brugbare links om uddannelser, uddannelseshjælp og vejledning.
Brugbare links om uddannelse og vejledning
Se alle offentligt anerkendte uddannelser
På ug.dk finder du aktuel og fyldestgørende information om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark, dvs. ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, samt information, der relaterer sig til forhold omkring dét at tage en uddannelse. Desuden kan du finde information og inspiration om en lang række jobs og karriereveje.
Få inspirations- og vejledningsværktøjer
Ug.dk giver dig mulighed for på egen hånd at finde svar på faktuelle spørgsmål om uddannelse og job eller at hente inspiration og støtte til uddannelsesvalget ved at bruge hjemmesidens inspirations- og vejledningsværktøjer.
Find inspirations- og vejledningsværktøjer på ug.dk
Få eVejledning
UddannelsesGuiden omfatter desuden e-vejledning, som tilbyder en række digitale vejledningstilbud, blandt andet chat, webinarer og skype. Du kan benytte tilbuddene, hvis du har brug for information, inspiration eller støtte i valg af uddannelse og erhverv.
Søg optagelse på en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse via optagelse.dk
De forskellige ungdomsuddannelser har forskellige muligheder for at støtte dig. Dette kan du læse mere om på ungdomsuddannelsernes hjemmeside, og du kan altid kontakte din uddannelsesvejleder, hvis du vil høre mere om støttemuligheder.
Hvis der er brug for en samtale inden start på ungdomsuddannelsen, vil din uddannelsesvejleder lave en aftale om et møde på ungdomsuddannelsen.
Der er også mulighed for at søge ungdomsuddannelse i andre kommuner. Spørg din uddannelsesvejleder om disse ungdomsuddannelser.
Den forberedende grunduddannelse (FGU) henvender sig til dig, der er under 25 år og endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager.
Formålet med FGU er, at du efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job.
FGU består af forskellige uddannelsesspor, som kan tilpasses dine behov og interesser.
Læs mere om FGU i Silkeborg
Kontakt din vejleder, hvis du gerne vil vide mere, eller hvis du overvejer at begynde på FGU.
Du finder din vejleder på ung.unoung.dk
Har du gennemført en ungdomsuddannelse og har brug for vejledning om videregående uddannelse, så kontakt Studievalg Østjylland.
Højskoler
På hojskolerne.dk kan du læse mere om højskoler og finde en liste over højskoler.
TAMU
En TAMU-uddannelse giver dig mulighed for at komme ud på arbejdsmarkedet.
Kontakt din uddannelsesvejleder for at finde ud af, om du kan være i målgruppen for denne uddannelse.
Frie Fagskoler
Frie Fagskoler er Danmarks erhvervsrettede kostskoleform og åben for alle, der er fyldt 16 år eller har afsluttet 9. klasse.
Skolerne tilbyder kurser indenfor flere forskellige brancher. Alle med det gode håndværk som centrum.
Frie Fagskoler kan minde om højskoler og efterskoler, men er anderledes, fordi mindst 1/3 af undervisningen SKAL være praktisk undervisning.
Praktik
Hvis du ikke har en ungdomsuddannelse, er der mulighed for at komme i ulønnet praktik. Kontakt din vejleder for at høre mere.
Statens Uddannelsesstøtte er økonomisk støtte til dig, der studerer. SU-loven giver dig mulighed for at:
- få stipendium (det vi kalder ”SU”)
- optage SU-lån
- tjene penge ved siden af SU (fribeløb) - uden at betale SU tilbage
Kontakt
Telefon- og åbningstider:
Hvordan kan jeg melde mig ledig?
For at kunne modtage Uddannelseshjælp, skal du først melde dig ledig. Det skal du gøre ved at møde personligt op i Ungeguidens Modtagelse.
Modtagelsens åbningstider:
Mandag, tirsdag og torsdag: 08.30-12.00