Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Bolig og byggeri Bo i Silkeborg Grundlovsceremoni

Grundlovsceremoni

For at få dansk statsborgerskab, skal du deltage i en grundlovsceremoni.

To gange om året kan Folketinget tildele statsborgerskab til borgere i Danmark. Hvis du ansøger om statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni. Til ceremonien skal du skrive under på, at du vil overholde grundloven og udveksle håndtryk med en repræsentant fra kommunen. Det er borgmesteren der forestår grundlovsceremonien i Silkeborg Kommune.

Næste grundlovsceremoni holdes onsdag den 25. september 2024. Du kan først tilmelde dig ceremonien, når du har modtaget et brev fra Indfødsretskontoret, Udlændinge- og Integrationsministeriet, hvor du bliver opfordret til at tilmelde dig en grundlovsceremoni. Du kan kun deltage i en grundlovsceremoni i Silkeborg Kommune, hvis du bor i kommunen.

Tilmelding til grundlovsceremoni skal ske senest den 2. september 2024. Tilmeldingen åbner ca. 1. august 2024 her på siden.

Praktisk om grundlovsceremonien

Når tilmeldingsfristen er udløbet modtager du et brev i din E-Boks, hvor du får nærmere information om din grundlovsceremoni, herunder det præcise klokkeslæt, mødested og hvad du skal medbringe af legitimation på dagen.

Du må meget gerne tage din nærmeste familie med til at overvære din grundlovsceremoni.

Lovgivning om grundlovsceremonier

Kontakt Borgmesterkontoret
 
 

Har du spørgsmål om grundlovsceremonien? Så er du velkommen til at kontakte borgmesterkontoret.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje