Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 1,5 million til arbejdet med sygefravær

1,5 million til arbejdet med sygefravær

Silkeborg Kommune får tildelt 1,5 millioner kroner til at arbejde systematisk og forebyggende med sygefravær i Sundheds- og Omsorgsafdelingen. Midlerne kommer fra en statslige pulje under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Gangstativ

Silkeborg Kommune har i mange år arbejdet målrettet på at nedbringe sygefraværet - nu har den indsats fået en økonomisk saltvandsindsprøjtning på halvanden million kroner.

Indsatsen er i første omgang forankret i Sundheds- og Omsorgsafdelingen, men skal bredes ud til hele organisationen.

Systematik skaber resultater

Arbejdet med sygefraværet i Silkeborg Kommune sker med udgangspunkt i en model, som hedder Blomsten; en systematisk, struktureret og vidensbaseret indsatsmodel udviklet af Deloitte.

Modellen fokuserer blandet andet på systematiske procedurer for sygemeldinger, data som værktøj til at følge udviklingen, en tydelig ansvarsfordeling på arbejdspladsen m.v.

Når projektperioden på to år udløber, har Silkeborg Kommune en forpligtelse til at udbrede erfaringer og viden fra projektet til hele organisationen.

Midlerne er ansøgt fra en statslig pulje under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som blandt andet skal bruges til at nedbringe sygefravær på offentlige arbejdspladser.

Projektperioden løber fra juni 2023 - juni 2025.

Silkeborg Kommune
Søvej 1
8600 Silkeborg

CVR: 29189641

Genveje